Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Спрете да купувате чесън и джинджифил!

по статията работи: | 27 юли 2015 Прочитания: 41880
По-добре си ги отгледайте сами
Спрете да купувате чесън и джинджифил!
Източник: Youtube

Чесънът и джинджифилът, както безброй пъти сме казвали, са две супер полезни подправки.

 

Освен че придават невероятен вкус на гозбите, имат наистина прекрасно въздействие върух организма ни. 

 

Най-малкото - честият им прием подсилва имунитета. Освен това с тяхна помощ можем да лекуваме много и най-различни болести.

 

Ако сте пропуснали да видите, припомнете си 6 полезни употреби на джинджифил

 

Защо да спрем да ги купуваме? Защото е супер лесно да си ги отгледаме в домашни условия.

 

Така винаги ще си имаме полезната подправка под ръка, без да се налага да ходим до магазина, а още по-важно - ще сме сигурни в "чистотата" на реколтата.

 

Пък и знаете какво казват бабите - "домашното винаги е по-вкусно". 

 

Затова вижте колко е лесно да си отгледаме чесън и джинджифил вкъщи на терасата.

 

И когато разберете колко е лесно, със сигурност ще спрете да купувате!

 

За джинджифила : нужна ви е само саксия и парче джинджифил. Подберете такова парче от подправката, което име израстък, приличащ на кълн.

 

 

Изрежете този израстък и го сложете в саксия с покълналото нагоре. Острата част трябва съвсем леко да се подава, за да може да израсне. 

 

Добре е да засадите джинджифила през лятото и то на влажно място, тъй като е тропическо растение. Поливайте сравнително често.

 

Когато захладнее, приберете го вътре и пак поливайте често.

 

Заради екзотичния му произход е важно да поддържате за джинджифила топла и влажна среда. 

 

31665

 Уикипедия



Отглеждането на чесъна е още по-лесна работа! Той си е нашенска подправка и никак не е трудно да си го отгледаме.

 

Когато забележите, че някоя глава чесън е покълнала, вместо да се ядосате и да я изхвърлите, отделете тези покълнали скилидки.

 

Нужна ви е саксия с немалко количество пръст - поне 10 см. Засейте покълналите скилидки с покълналото нагоре. 

 

Единственото важно при чесъна е - не прекалявайте с поливането! В противен случай ще изгние. Търпеливо чакайте, поливайте рядко и до няколко месеца ще си имате собствена реколта домашен чесън. 

Рейтинг: 4.7 / 5 , 3 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!