За стековете: 1 кг кайма, 1 гл. лук, 1 червена чушка, 1 зелена чушка, 1 яйце, 1 щипка лют червен пипер, 1 ч.л кимион, черен пипер, сол на вкус, 2 с.л брашно.
За зеленчуците: тиквички, домати, лук.
За картофките: 4 големи картофа, 2 с.л. смес от чили на прах, лют червен пипер, чесън на прах, сладък пипер, мащерка, кимион, сол, 100 мл зехтин.
Смесете каймата със ситно нарязаните лук и чушки. Добавете яйцето, подправките и брашното.
Размесете добре и оставете готовата кайма за 30 минути в хладилника. Оформете стековете и изпечете на грил тиган или скара.
Нарежете зеленчуците на колелца и ги изпечете на грил тигана (скара).
Обелете картофите и ги нарежете на полумесеци. Оваляйте ги хубаво в приготвената пикантна смес. Зехтинът се загрява в тава във фурната.
Изсипете картофите и разбъркайте хубаво. Печете на 200 С, като разбърквате периодично, до готовност. Сервирайте стековете със зеленчуци, картофки и листенца пресен босилек.