Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Супа от агнешки дреболии

5
Супа от агнешки дреболии
Източник: Boris Botev
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:супа
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 4.3
(базиран на 3 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Белият дроб, черният дроб и чревцата са измиват добре под течаща студена вода.

  • 2

    За чревцата е препоръчително да се обърнат с дървено шишче за скара. Може да се ползват дреболии от замразен готов набор.

  • 3

    В тенджера с вряща вода се добавят нарязаните на ситно дреболии, разбъркват се добре и на няколко пъти се отпенват, докато заври. След това добавяме измития ориз и сухия джожен.

  • 4

    След 15 минути добавяме нарязания на ситно зелен лук и настърганите на едро моркови.

  • 5

    В купичка се разбиват яйцата с щипка лимонтузу, добавя се брашното и започва да се прибавя по-малко, на тънка струя супата, като се бърка постоянно.

  • 6

    След това застройката се изсипва в тенджерата при супата и се разбърква. Като клокне само веднъж, супата се дръпва от огъня.

  • 7

    Готовата супа се поднася поръсена отгоре с прясно смлян черен пипер, магданоз и джожен.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Valentin Ferdinandov
10.04.2015 | 19:34
Ключови думи Тип ястие Вид меню Имам само153060минути. разширено търсене Начало » Рецепти » Супа от агнешки дреболии Супа от агнешки дреболии 5 Супа от агнешки дреболии Източник: Boris Botev ДОБАВИ СНИМКА Добави в Моят Кулинар Тип ястие:супа Вид меню:със субпродукти, с месо Националност:българска кухня Сезон:пролет Кулинар:Boris Botev Рейтинг:3 (базиран на 1 отзив) ВРЕМЕ 50 мин. ПОРЦИИ Промени Начин на приготвяне 1 Белият дроб, черният дроб и чревцата са измиват добре под течаща студена вода. 2 За чревцата е препоръчително да се обърнат с дървено шишче за скара. Може да се ползват дреболии от замразен готов набор. 3 В тенджера с вряща вода се добавят нарязаните на ситно дреболии, разбъркват се добре и на няколко пъти се отпенват, докато заври. След това добавяме измития ориз и сухия джожен. 4 След 15 минути добавяме нарязания на ситно зелен лук и настърганите на едро моркови. 5 В купичка се разбиват яйцата с щипка лимонтузу, добавя се брашното и започва да се прибавя по-малко, на тънка струя супата, като се бърка постоянно. 6 След това застройката се изсипва в тенджерата при супата и се разбърква. Като клокне само веднъж, супата се дръпва от огъня. 7 Готовата супа се поднася поръсена отгоре с прясно смлян черен пипер, магданоз и джожен. ПРОДУКТИ 3 щипкасол 1 щипкалимонтузу 2 бр.моркови 1 к.ч.ориз 250 гр.агнешки комплект 2 щипкачерен пипер млян 2 стр.джоджен пресен 1 вр.магданоз пресен 3 с.л.краве кисело мляко 1 с.л.брашно тип 500 6 стр.лук кромид пресен
4
poli asenova
05.04.2013 | 17:48
Става много вкусна тази супа.
3
Мн. е вкусна.
2
Аз не обичам такава супа , но приятелят ми е луд по нея .
1
pepi damjnova
05.04.2013 | 09:33
Много вкусна супа е това.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бързо телешко чили
    20 мин.
  • Домашни бонбони с фурми и кокос
    30 мин.
  • Хумус от зелен боб
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Тази фокача е просто разкошна!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...