Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Супер вкусен пържен сладолед по мексикански

по статията работи: | 15 февруари 2016 Прочитания: 2837
Ето как да си го направим
Супер вкусен пържен сладолед по мексикански
Източник: Youtube

Обичате сладолед, нали?

 

И ние нямаме търпение да дойде лятото, за да си хапваме вски ден сладолед!

 

Но кой е казал, че трябва да чакаме лятото?

 

За пържения сладолед няма сезони - можем да си го хапваме по всяко време (не че другия не може).

 

Защо по мексикански?

 

През 1980 г отваря врати известната верига ресторанти Чи Чи, в която се предлага мексиканска кухня. Най-прочутият десерт на тази верига е точно пържения сладолед, който се приготвя с тортия и канела. 

 

Дали мексикански, или не - няма значение, важен е вкусът. А точно този сме сигурни, че е супер вкусен.

 

Той се приготвя и много по-бързо от "традиционния" пържен сладолед. Защо ли? Защото за да си приготвим пържен сладолед, трябва да се замрази веднъж на топки, после да се оваля в панировка, да стои отново във фризера. Някои шеф готвачи препоръчват 3 пъти да овалваме в панировка и съответно 3 пъти да престоява сладоледа във фризера. Досещате се, че това изисква ужасно много време...

 

А как се приготвя мексиканския сладолед? Ето сега ще ви "разкрием тайната". Вместо брашно, нишесте, яйце, корнфлейкс и т.н. за панировка, за този пържен сладолед се използва само хляб!

 

Продукти:

 

- сладолед

- филии хляб (по 2 за всяка топка сладолед)

- олио

- кафява захар + канела

- топинг по желание - мед, шоколад, карамел, ядки...

 

38212

youtube.com

 

* Припомнете си още един начин за приготвяне на паниран сладолед.

 

Оформете 4 топки сладолед (или колкото сте решили да правите). Сложете ги в тавичка или друг съд, който предварително е бил във фризера - така няма опасност да се разтопят. И сложете отново във фризера. 

 

През това време пригответе филийките. Трябват ви филийки от квадратен тостерен хляб - бял или пълнозърнест, вие решавате. Отрежете им корите и разточете с точилка, за да станат още по-тънки. 

 

Всяка топка сладолед прехвърлете върху една такава разточена филийка и отгоре им сложете по още една. С ръце притиснете, така че филийките да се задържат за сладоледа и пържете в много силно загрято олио за 15 секунди!

 

Когато ги извадите, веднага сложете в смес от кафява захар и канела и оваляйте добре. После декорирайте по желание с най-любимите си топинги - мед, шоколад, ядки, сладко от плодове... Възможностите са безброй!

 

 

Рейтинг: 4 / 5 , 164 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • крем от кестени
    30 мин.
  • Бутер пица с козе сирене, мед и чери домати
    30 мин.
  • Мидена разядка
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...