Разтваряме маята в 100 мл. хладка вода, като добавяме 2 с.л. захар.
Оставяме да шупне.
Прибавяме останалите продукти и замесваме тесто.
Оставяме да втаса на топло за 40 минути. През това време приготвяме сиропа.
Слагаме 100 мл. вода и 2 с.л. захар. Варим, докато захарта се разтвори, след което охлаждаме.
Втасалото тесто разделяме на 10-12 топчета.
Оформяме всяко топче на дълъг фитил с дължина около 70 см.
Прегъваме на две по средата и усукваме.
Връзваме двата края, за да се получи геврече.
Всяко едно от тях потапяме в захарния сироп.
Нареждаме в намаслена тава и поръсваме със сусам.
Печем в загрята фурна на 180 C за около 20-25 минути.
Много са вкусни. Да ви е сладко!