Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сусамени гевречета

5
Сусамени гевречета
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Замесваме тесто от продуктите, без белтъка и сусама. Разточваме на тънко кори и изрязваме гевреците с чаши - 1 по-голяма и 1 по-малка, за да се получи характерната форма на гевречетата.

  • 2

    Разбиваме белтъка и намазваме гевречетата с него, поръсваме със сусам и редим в тава, застлана с хартия за печене.

  • 3

    Печем в предварително загрята фурна до златисто, или до суха клеечка.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
poli asenova
04.03.2014 | 11:22
Ще се пробвам да приготвя от тях.
4
kalinka kalinkova
28.02.2014 | 10:40
Още от дете са ми любими.
3
pepi damjnova
28.02.2014 | 08:52
Страхотни сусамени гевречета.
2
stefaniika koleva
27.02.2014 | 13:33
Те много лесно се правят и ще са вкусни.
1
gabriela gabrielova
27.02.2014 | 11:30
Много ги обичаме в къщи.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Запечено сирене с мед и орехи
    15 мин.
  • Традиционен крем сабайон
    15 мин.
  • Сьомга с доматен сос във фолио
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...