Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сусамени гевречета

4
Сусамени гевречета
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Прави се квас от маята, топлото мляко с разтворения в него мед и малко брашно.

     

  • 2

    Като шупне, се добавят разбитото яйце, зехтина и на етапи брашното със солта.

  • 3

    Меси се гладко, еластично тесто.

  • 4

    Оставя се да удвои обема си, разделя се на топки (10-12), от всяка се оформят по две фитилчета, усукват се и се завиват на геврек.

  • 5

    Отново втасват (10 минути), намазват се с яйце и се овалват в сусам.

  • 6

    Може, вместо в яйце, да се потопят в купа с вода и да се овалят в сусама.

  • 7

    Пекaт се в загрята на 180 С фурна.

продукти
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
zvetanka ivanova
13.06.2014 | 18:02
Отговор на коментар #1 от elena atanasova:
Харесаха ми и на мен.
3
zvetanka ivanova
13.06.2014 | 18:02
Отговор на коментар #2 от elena atanasova:
И аз ще се възползвам.
2
elena atanasova
13.06.2014 | 07:51
Ще пробвам да ги приготвя по рецептата.
1
elena atanasova
13.06.2014 | 07:50
Добре изглеждат сусамените гевречета.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Солен кекс II
    30 мин.
  • Свеж полъх
    15 мин.
  • Чилакилес (Мексико)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...