Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Суши с авокадо

11
Суши с авокадо
Източник: Ивелина Свиленова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:японска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте ориза много добре, докато водата, която тече от него стане прозрачна.

  • 2

    След това го залейте със студена вода в пропорцията, указана на опаковката и го сложете на котлона да ври.

  • 3

    Когато на повърхността му се образуват тунелчета, намалете огъня, покрийте с капак и оставете да поври още 5-10 минути.

  • 4

    След като оризът вече е напълно сварен, махнете капака, покрийте съда с хавлиена кърпа и оставете да се охлади.

  • 5

    Докато чакате ориза да поизстине пригответе соса- смесете оризовият оцет, захарта и солта.

  • 6

    Разбъркайте добре, докато захарта се разтвори. С получената смес залейте ориза и разбъркайте старателно с шпатула.

  • 7

    Върху бамбукова рогозка разстелете листата от водорасли нори, като трябва да ги поставите с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце разпределете ориза, като е важно да оставяте по 1 см. разстояние до края на водораслите. 

  • 8

    В центъра поставете суровата риба тон и парченца авокадо. Те трябва да са нарязани така, че да се поставят лесно в една линия.

  • 9

    След това навийте старателно и стегнато с помощта на рогозката. Нарязва се с остър нож и се сервира със соев сос, уасаби и джинджифил.

продукти
Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
teodora ivanova
24.05.2013 | 16:55
ДА РЕЦЕПТАТА Е ПРАВИЛНА.АЗ НЕ СЛАГАМ ЗАХАР В ОЦЕТА.ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ОБИЧАТ АВОКАДО МОГАТ ДА СИ НАРЕЖАТ КРАСТАВИЦА НА ПРЪЧЕЦИ.ДА ДОБАВЯ НЕЩО С КОЕТО ВАШЕТО СУШИ ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО ВКУСНО. ЕТО Я МОЯТА РЕЦЕПТА. - ПЪРВИ НАЧИН- ВЪРХУ ОРИЗА НАМАЗВАТЕ МНОГО ТЪНЪК ПЛАСТ СИРЕНЕ КРЕМА/ФИЛАДЕЛФИЯ/ ПО СРЕДАТА СЛАГАТЕ НАРЯЗАНИТЕ НА ДЪЛГО КРАСТАВИЦИ/ПО ЕДНА НА СУШИ/ ПАРЧЕНЦА ПУШЕНА СЬОМГА И ЗАВИВАТЕ.СЛЕД КОЕТО НЯРЯЗВАТЕ НА ПАРЧЕТА. ВТОРИЯТ НАЧИН Е ВЪРХУ ОРИЗА НАМАЗВАТЕ ТЪНЪК СЛОЙ МАЙОНЕЗА СЛАГАТЕ ПО СРЕДАТА РОЛЦА ОТ РАЦИ /СЪЩО НАРЯЗАНИ НА ДЪЛГО/КРАСТАВИЦА И ЗАВИВАТЕ.СЛЕД КОЕТО НАРЯЗВАТЕ НА ПАРЧЕТА. СЕРВИРА СЕ СЪС СОЕВ СОС И УАСАБИ.
10
работната пчела
18.02.2013 | 15:48
обожавам суши! :)
9
kalinka kalinkova
16.02.2013 | 10:18
Добре изглежда така подредено
8
poli asenova
15.02.2013 | 13:58
Отговор на коментар #1 от Орнела Мути:
Ако го приготвиш ни дай информация ако обичаш как е на вкус.
7
poli asenova
15.02.2013 | 13:57
Никога не съм пробвала подобно нещо.
6
pepi damjnova
15.02.2013 | 08:25
Интересна рецепта.
5
gabriela gabrielova
14.02.2013 | 23:44
Сложен откъм продукти ми е този специалитет.
4
zvetanka ivanova
14.02.2013 | 22:02
Изглежда страхотно, но едва ли бих опитала.
3
Nina Stanislavova
14.02.2013 | 16:06
никога не сам опитвала суши но мога да пробвам да си направя звучи ми вкусно и лесно за приготвяне
2
Radina
14.02.2013 | 15:34
кажете от къде да си намерим в простите градове водорасли :)
1
Орнела Мути
14.02.2013 | 13:34
Изглежда страхотно . Мисля да се опитам да го приготвя .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Две разкошни кексчета в чашки
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...