Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Съветите на Люба: Домашно сладко с пресни плодове

по статията работи: | 16 май 2013 Прочитания: 5338 5
Което намира широка употреба в кухнята
Съветите на Люба: Домашно сладко с пресни плодове
Източник: Thinkstock/ Guliver

Наближава времето на първите пролетни плодове. За любителите  на домашно приготвени сладка и други специалитети, искам да дам някои рецепти.

 

Времето, което ще отделите, ще бъде възнаградено. Ще се издигнете в очите на тези, за които се стараете. Гарантирам ви успех.

 

Навремето нашите баби правиха вишновки и различни видове домашни ликьори. Но аз искам да ви дам една немска  рецепта, която ще използвате за сладкиши и  за готвене.

 

На немски се нарича "Rumtopf". Ще ви е необходим един голям, красив буркан, захар, ром или водка. Можете да използвате първите плодове, които се появят на пазара. Сложете ги на дъното на буркана, поръсете със захар, хубаво да ги покрие и изсипете част от алкохола.

 

Така продължавате да редите различни плодове, докато напълните буркана. Например - първо слагате ягоди, след това малини, череши и вишни, но без костилките, кайсии, праскови. Оставяте плодовете в буркана, докато се разтопи захарта.

 

След това прецеждате сиропа, изсипвате в бутилка и имате невероятно ароматно допълнение за овкусяване на риба, дивеч, ястия, сладкиши.

 

Плодовете може да използвате за декорация на мелби, кремове, сладкиши.

 

Как да си приготвим студено сладко от меки плодове

 

Необходими са ви ягоди, малини, къпини, френско грозде – с общо количество 1 килограм. Ще ви трябват още 1 кг. захар, 2 ч.л. лимонтозу, 2 грама салицилова киселина /или 2 аспирина/.

 

Плодовете се поръсват със захарта и се оставят една нощ. На другия ден се добавя лимонтозуто и салицилът / стрит аспирин/. В продължение на няколко дни сладкото леко се разбърква, докато захарта се разтопи, като внимавате плодът да остане цял. Разпределете в буркани и приберете на хладно.

 

Опитайте тези рецепти, ще останете доволни от резултата.

 

 

 

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
stefaniika koleva
17.05.2013 | 10:01
Отговор на коментар #2 от Ralica Hristova:
Аз всяка година правя по някое бурканче.
4
Sashka Marinova
17.05.2013 | 09:53
сладкото го използвам като правя сладко - кисел сос
3
Samoela Petkova
16.05.2013 | 15:34
Отговор на коментар #2 от Ralica Hristova:
и аз но тази година ще се пробвам
2
Ralica Hristova
16.05.2013 | 14:25
И аз никога не съм правила домашно сладко! предпочитам пресни плодовете.
1
Маргото
16.05.2013 | 14:09
Не съм приготвяла домашни сладка.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...