Петък е и е време за поредната доза полезни съвети. За кестените, едни от главните участници в есенното меню, сме ви разказвали вече.
Но фокусът на днешната статия е как да ги съхраним през цялата година.
Те са изключително полезна и вкусна храна. Кестените са подходящи за хора, прекарали инфаркт, поради високото съдържание на фосфорни, калиеви и магнезиеви соли.
Поради липса на глутен, те са изключително полезни за диета и за хора, които имат непоносимост към глутена.
Още за полезните свойства и предимства на тези ядки можете да прочетете тук.
Кестените могат да се консумират сварени, печени, за пълнежи и гарнитури на различни ястия, а също и за сладкиши.
Искам да споделя личния си опит, в съхранението на кестените. Така ще можете да разнообразите трапезата си през цялата година. В момента на пазара се намират едри и качествени кестени.
Внимателно, с малко ножче свалете дебелата обвивка. Кипнете почистените кестени за 5 минути във вряща вода. Не трябва да се преваряват, за да се запазят цели. Дръпнете тенджерата настрани, оставете ги във водата.
Пак с помощта на ножа свалете тънката ципа. Сложете обелените кестени в найлоново пликче и ги замразете.
По този начин няма да е нужно да чакате подходящото време на годината, за да си направите някоя от тези рецепти с кестени.