Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тази гъба ще ви отреже главата!

по статията работи: | 07 януари 2013 Прочитания: 4585
Да си поговорим за една по-различна бизнес ниша
Тази гъба ще ви отреже главата!
Източник: Ugoto

Когато чуете словосъчетанието "философски камък", за какво си мислите? Вероятно за алхимици, Хари Потър или нещо друго също толкова фантасмагорично. Всъщност въпросният философски камък си е съвсем реален... и става за ядене. Неговото консумиране със сигурност ще ви наведе на философски разсъждения, или по-скоро ще ви изстреля в космоса на един дълъг и весел трип.

 

Ключовите думи в предишното изречение вероятно са ви подсказали за какво иде реч – за халюциногенен трюфел, който галено наричат "Philosopher's stone”. Истинското му наименование е Psilocybe tampanensis. Всъщност по вид, вкус и дори мирис, много се отличава от останалите халюциногенни гъби. Ефектът, все пак, е подобен, макар пробвалите го да твърдят, че "филмът", в който те "вкарва" е безгрижен и весел, без риск от рязък завой към някой път без изход. Ще ви осенят весели идеи и цветни мисли, придружени от широко отворени очи, изострени сетива и спиритуални прозрения.

 

Вероятно се питате легални ли са те и защо въобще ви говоря за такива неща. Бизнесът с подобни (условно наречени) субстанции е доста хлъзгава територия, и в крайна сметка – безкрайно успешна. Друг идеален пример - бизнесът с медицинската марихуана, който буквално процъфтява в САЩ и Канада, вероятно и в много други страни по света.

 

Знаете ли коя е Watermelon? Под този псевдоним се крие една симпатична блондинка, която е имала телевизонно предаване с любопитното име Watermelon Underground. В него определено не са си говорили за дини...

 

Днес дамата има страшно успешен "бейкърски" (от англ. bake - пека) бизнес. В документалния филм "The Business Behind Getting High” ("Бизнесът зад напушването") тя разказва за себе си и своето семейство, всичките сладкари. Наследявайки таланта от майка си, решава да придаде по-различен оттенък на класическото сладкарство, прибавяйки марихуана в съставките. Разбира се, растението претърпява дълга и сложна обработка, докато се превърне в масло, което участва в приготовлението на кексчетата и сладкишите. Watermelon споделя, че клиентите й са най-разнообразни, и все богати – политици, адвокати, лекари.

 

А какво ще кажете за сериала "Трева" (Weeds) и за всички останали телевизонни продукции, в които тази тема свободно се разисква? Замаскирана под една фиктивна фабула, в която обаче съвсем нагледно може да получите и някой друг урок по отглеждането на марихуана, създаването на хашиш или пък приготвяването на марихуанено кексче.

 

4097

 Снимка: sxc.hu

 

На няколко километра извън Амстердам пък живеят двама братя, познати като "The Truffle Brothers”, които доскоро са имали най-голямата "фабрика" за магически трюфели в света, преди навлизането на официалната забрана. Те споделят огромното си разочарование от пропадането на бизнеса им, в който вложили стотици хиляди. Гъбите стават нелегални вследствие на няколко инцидента в Холандия и Франция, след които обвиняемите твърдят, че са били "под влиянието на гъби". Доколкото знаем, този факт не е доказан на 100% до днес.

 

Това, което превръща халюциногенната гъба в нелегална, е наличието на съставката псилоцибин, която е популялизирана в Европа още през 1957 година. Като съм подхванала темата, освен да ви споделя, че през 50-те и 60-те години LSD-то било използвано за лечение на психичноболни.

 

Иначе едва ли е изненада за някого, но въпросните трюфели могат свободно да се поръчат в Мрежата. Те не трябва да се приемат, ако въобще някога решите да ги пробвате, в състояния на стрес, бременност, при прием на медикаменти и т.н.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...