Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тайните на тайландската кухня се разкриват във Варна

по статията работи: | 21 септември 2012 Прочитания: 2934
В морската столица ще има тайландски кулинарен фестивал
Тайните на тайландската кухня се разкриват във Варна
Източник: Photl

Чувство за доброта, спокойствие, нежност и вежливост – всичко това струи от тайландските маниери, култура и светоусещане. Оставя отпечатък и върху кулинарните традиции.

 

По какъв точно начин в тази конкретна сфера – можете да разберете съвсем скоро във Варна. Там ще се проведе Кулинарен тайландски фестивал, чиято начална дата е 25 септември, а краят на събитието съвпада със завършека на месеца.

 

Всеки фестивален ден тайландски майстор готвач ще приготвя традиционни тайландски ястия, истински шедьоври на кулинарното изкуство.

 

Фестивалът на Тайландското кулинарно изкуство ще се проведе в Inter Thai Restaurant (адрес: ул. „Славянска” №1-3-5, срещу входа на фестивален Комплекс).



Организаторите на събитието любезно ни предоставиха и следната информация, която може да ви вдъхнови да посетите фестивала – поне нас със сигурност ни заинтригува:

 

Тайланд – страна на грацията


Ежегодните изследвания на Тайландския Туристически Борд и на независими източници доказват, че туристите намират тайландската култура за ярка, изящна и приятелска. Днес, когато така наречения „Лайфстайл” се превърна в една прекалено изкуствена концепция, топлината на „Тайландското усещане” освежава духа и кара пътешествениците да се привържат към идеята за завръщане към „Земята на усмивките” отново и отново. Местните хора развиват „Тайландското усещане”, тяхната очарователна общителност не е случайна и топлата им усмивка съвсем не е туристически трик. Днешните правила на поведение и гостоприемство произлизат от Будистките учения за релаксиращия начин на живот и етикета в кралския двор.

 

Тайланд в числа


Една от най-очарователните, екзотични и вълнуващи туристически дестинации е марка сама по себе си: „Земята на усмивките” е класирана №1 в света като финансова стойност в класацията по страни за периода 2011 - 2012 от „Future Brands“.

 

През 2011 година Тайланд е посрещнал 19,1 милиона туристи, което е с 19,84% повече от 2010 година. Само през януари 2012 година страната е посетена от 1 940 000 международни туристи, което е с 7,65% повече сравнено със същия период на 2011 година. За последните няколко години вътрешният и международен туризъм за дали 10% от тайландския БВП.

 

Средната продължителност на почивка в Тайланд е 9,64 дни, а за туристите от източна Европа тя е 13,42 дни. Официалната статистика за 2011 година показва увеличение с 32% на туристите от Балканите: 24 767 души.

 

В частност броят на българските туристи се е увеличил с 25% в сравнение с 2010 година – повече от 5750 българи са посетили Тайланд през изминалата година. Предварителната статистика за първото тримесечие на 2012 година отбелязва положителни тенденции с общо 2400 български туристи посетили Тайланд между 1 януари и 30 март 2012 година.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...