Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тарт с круши

Тарт с круши
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Обелете крушите и ги нарежете.

  • 2

    Сложете анасона (използвайте звездовиден анасон), захарта, канелата, маслото, кардамона в тиган. Оставете на силна температура, докато започнат да се образуват балончета. Трябва да се получи цвят на карамел.  

  • 3

    Сложете крушите в соса, гответе за около 10-12 минути. Разбърквайте от време на време. На финала сложете брендито и фланбирайте. Ако не умеете, тогава просто оставете няколко минути крушите да поемат от аромата на алкохола.  

  • 4

    Загрейте фурната на 200С.

  • 5

    Използвайте тава, по-голяма от тази, в която ще печете тарта, да изрежете кръг от кората, която сте разточили предварително от тестото. 

  • 6

    Когато крушите са изстинали, ги наредете в тавата, сложете канелата в средата, а зърната кардамон поръсете. Отгоре сложете кръглата кора. Разтеглете краищата, така че да ги подпъхнете към дъното (затова направихме по-голям кръг от тестото).  

  • 7

    Печете 15 минути, намалете на 180С и печете още 15 минути.

  • 8

    След като изстине толкова, че да може да се пипа, обърнете тарта в плоско плато или поднос.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...