Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тарт с ябълки

4
Тарт с ябълки
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:френска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете маслото (много студено) на малки парченца и го сложете във фризера за 15минути. Смесете брашното, захарта и солта, напускайте парченцата масло и с бързи движения на пръстите си образувайте трохи
    (можете да го направите и в кухненския робот, като прибавяте продуктите в същия ред).

  • 2

    Добавете 1 с.л. ледена вода, изсипете сместа на плота, съберете я на топка, не месете, за да не стане жилаво, завийте го с найлоново фолио и го приберете в хладилника за 1 час.След като се охлади достатъчно, го разточете.

  • 3

    Застелете тавичката за тарт с тестото, като образувате хубави бордове, остатъка изрежете, надупчете с вилица.

  • 4

    Пече се на 180 С 10 минути, покрито с хартия за печене, върху която сте наредили зърна от боб или от леща, a в една френска рецепта четох, че може и бадеми.

  • 5

    За крема: Разбиваме яйцето с водата (ледено студена), малко мляко и брашното, загряваме останалото мляко със захарта, добавяме маслото и, бъркайки, изливаме на тънка струйка в яйчената смес.

  • 6

    Връщаме на котлона и варим на тих огън, при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Добавяме и настъргания лимон. Смлени орехови ядки? Може.

  • 7

    Изливате равномерно крема върху изпеченото тесто, а върху него нареждате ябълките, нарязани на тънки полумесеци. След като ги наредите, изпичате в предварително загрята на 180 С фурна за 30 минути.

  • 8

    Готовата тарта намазвате със сладко (желе) от кайсии, разредено с малко вода, за да се нанася лесно с четка.

продукти
1 щипкасол
10 бр.ябълки
100 гр.захар
100 гр.захар
1 бр.яйца
125 гр.масло
125 гр.масло
3 с.л.вода
3 с.л.вода
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Muriel Favre
07.04.2013 | 09:46
Много вкусно и много красиво! Излъчва хармония.
3
Dobi Zvezdeva
01.04.2013 | 13:44
супер.много хубав десерт
2
kalinka kalinkova
26.03.2013 | 17:40
Вкусен е този десерт.
1
pepi damjnova
26.03.2013 | 10:03
Интересен десерт.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Двуцветен домашен крем с банани
    20 мин.
  • Веган „Чийзкейк“ със сушени домати и пролетни подправки
    20 мин.
  • Германска картофена салата
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...