Нарежете телешкото месо (без кост) на ивици и ги оваляйте в брашното.
Обелете и нарежете на ситно една глава лук.
Сгорещете в тиган 100 грама краве масло и запържете за 2 минути половината месо и половината нарязан лук, като често разбърквате.
Извадете месото и лука и повторете процедурата с другата половина от месото и лука. Запазете месото и лука топли.
Обелете и нарежете на ситно другата глава лук и го изпържете с нарязаните на тънки филийки гъби в останалото масло.
Добавете месото, виното и сметаната. Подправете със сол и бял пипер и задушавайте на силен огън около 5 минути, после веднага сервирайте.
Може да поднесете с картофени кюфтета и салата или без никаква ганритура.
Рецептата е от книгата "Кулинарна енциклопедия" на ИК Хермес.