Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тесто за мекици, тутманик, питка

3
Тесто за мекици, тутманик, питка
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 2.5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Прясната мая се размива в малко хладка вода

  • 2

    Брашното се пресява и в него се прави кладенче

  • 3

    В кладенчето се изливат киселото мляко, яйцето, солта, содата, олиото, захарта и размитата мая

  • 4

    Замесва се средно меко тесто, което не трябва да се меси прекалено много

  • 5

    Тестото се слага в найлонов плик, намазан с олио и се оставя в хладилника за една нощ.

продукти
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Violeta
17.04.2013 | 12:55
О,цяла нощ няма кой да го чака,давам му най-много час престой:)
2
Nina Stanislavova
15.04.2013 | 16:25
от кога се каня да правя такова тесто , супер рецепта
1
Не мога да меся , но много ми се иска да се науча . Мисля , че това тесто ще е много лесно .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Рибена супа с праз лук
    20 мин.
  • Дип за бисквитки
    < 10 м.
  • Нещо като Паеля (бърза версия)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!