Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Техники за козунак от целия свят

по статията работи: | 11 април 2015 Прочитания: 8353 1
Разнообразете тазгодишния Великден с някоя от тях
Техники за козунак от целия свят
Източник: Youtube

Досега ви разказахме за най-различни варианти на козунак.

 

Из цяла Европа, и не само, се приготвят великденски сладки хлябове, за да се отпразнува Христовото Възкресение.

 

Може би намирате общите черти между различните козунаци. Неминуемо е.

 

Но една малка разлика в оплитането, или една добавена ароматна подправка, може да направи козунака различен и по-вкусен.

 

Ето и някои от по-интересните рецепти за козунак:

 

панетоне от Италия

 

кулич от Русия

 

бабка от Полша

 

хала от Израел

 

Днес сме решили да ви разкажем за испанските козунаци. Те доста напомнят на тези, които си правим тук, у нас, традиционните плитки. Но матодът е малко по-различен.

 

Имаме едно видео, в което можете да погледнете с точност как се случва самото оформяне.

 

В тази рецепта за испански козунаци (trenzas de brioche) пък можете да видите и точните продукти за вкусните козунаци.


Тъй като видеото е на испански, но пък е автентично.


Бързаме да кажем, че тази рецепта е изпитана и козунаците по испански стават наистина много вкусни.


Ако желаете можете да им добавите стафиди или захаросани плодове. Така ще заприлича леко на френски бриош, но също ще е много вкусен, бъдете сигурни.


Очакваме с нетърпение да споделите как са се получили вашите козунаци.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 282 гласa
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Desislava Stoyanova
17.04.2014 | 15:23
ама не казвате как се плетат козунаците!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...