Настъргваме 1 голяма тиква "Цигулка" или 2 по-малки. Добавяме захар, олио и канела. Разбъркваме добре и запържваме.
Замесваме меко тесто от водата, солта и брашното. Правим питки, които покриваме с кърпа, за да не изсъхват. От всяка питка разточваме възможно най-тънък лист (колкото лист хартия).
Слагаме го върху голяма хартия или кърпа, поръсваме го обилно с тиква и навиваме на руло, което поставяме в намазана тава. По същия начин процедираме и с останалите питки.
Навития тиквеник поръсваме с олио и печем в предварително загрята на 300 С фурна. След като се зачерви, намаляваме фурната и доизпичаме на 200 С.
Готовият тиквеник поръсваме с малко вода и захар.