Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тиквеник с готови кори

3
Тиквеник с готови кори
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени, десерт
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.4
(базиран на 7 отзива)
време
< 10 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Тиквата се настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато течността се изпари

  • 2

    Прави се плънка от задушената тиква, смлените орехови ядки, канела, галета и захар

  • 3

    Върху всяка от корите се слага по малко от плънката и се наръсва с олио

  • 4

    Кората се навива на руло, а рулото се навива като охлюв и се слага по средата на тавата

  • 5

    Около първата кора се редят и останалите, направени по същия начин

  • 6

    Тиквеникът се пече в умерена фурна до златисто оцветяване. Поднася се наръсен с пудра захар.

продукти
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Silviq Milenova
01.07.2013 | 14:17
Много добре изглежда този тиквеник :)
2
Radina
25.04.2013 | 15:31
тиквеник ! :) По това време на годината вече няма тикви :Р
1
Vanessa Apostolova
15.03.2013 | 15:39
изглежда много добре :))
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
Резултати | Архив
Анкета
След Великден ме хваща...
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Някой иска ли бисквитка :)
  • Козунаци и лалета
  • Не са ли очарователни?
  • Пухчовци позират за Великден
  • Виолетово вдъхновение
Влиза Шон в един бар и поръчва 3 уискита; изпива ги и си тръгва. На втория ден историята се повтаря.   На третия ден Шон пак...