Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тиквеник с готови кори

3
Тиквеник с готови кори
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени, десерт
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.4
(базиран на 7 отзива)
време
< 10 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Тиквата се настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато течността се изпари

  • 2

    Прави се плънка от задушената тиква, смлените орехови ядки, канела, галета и захар

  • 3

    Върху всяка от корите се слага по малко от плънката и се наръсва с олио

  • 4

    Кората се навива на руло, а рулото се навива като охлюв и се слага по средата на тавата

  • 5

    Около първата кора се редят и останалите, направени по същия начин

  • 6

    Тиквеникът се пече в умерена фурна до златисто оцветяване. Поднася се наръсен с пудра захар.

продукти
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Silviq Milenova
01.07.2013 | 14:17
Много добре изглежда този тиквеник :)
2
Radina
25.04.2013 | 15:31
тиквеник ! :) По това време на годината вече няма тикви :Р
1
Vanessa Apostolova
15.03.2013 | 15:39
изглежда много добре :))
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Ордьовър за двама
    20 мин.
  • Бананово-шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Вечеря за двама
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Как влияе жегата на апетита Ви? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Крем с ягоди - простичко, но неустоимо вкусно изживяване!
  • Питки с пълнеж за вкусна закуска. Всички ще останат доволни :)
  • Свинско крехко бон филенце със зеленчуци. Любимо ястие :)
  • Кой може да устои на котлет от сьомга? Никой? Да, знаехме си :)
  • Много вкусен хляб, който можем да си хапваме така или да си намажем с крема сирене
Как звучат литературните заглавия, ако си гладен: "100 години пастърма" "Война и пир" "Синовете на великата печка" "Птиците увиват...