Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тиквен пай

Тиквен пай
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Стопете маслото, смесете го със зехтина, захарта, щипка сол. Разбъркайте и добавете брашното. Трябва да се образува тесто, леко трошливо.  

  • 2

    Сложете тестото на дъното на форма за пай, притиснете към дъното, разпределяйки равномерно тестото, покрийте с прозрачно фолио и сложете в хладилника за 30 минути.  

  • 3

    Загрейте на 180С, сложете скарата на средната степен и тава за печене върху нея.

  • 4

    За пълнежа: смесете всички съставки, без сметаната, разбъркайте добре. Излейте върху кората за пай.  

  • 5

    Сложете формата за пай в тавата, загрята предварително във фурната, и печете за около 50 минути. Отстрани паят трябва да е запечен, а в средата леко „прожиниращ”.

  • 6

    Извадете на решетка, за да се охлади напълно преди сервиране.

  • 7

    Декорирайте с бита сметана.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Хайвер от авокадо
    < 10 м.
  • Бананово-шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Пилешки дробчета с праз лук
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...