Забележка: От посочените бишкоти се получават две правоъгълни тирамисута, с ширината на самите бишкоти. Можете да увеличите количеството, ако искате да изпълните една тава.
Разделете белтъците и жълтъците. Сложете ги в две отделни, метални купи.
В белтъците сложете малка щипка сол, а в жълтъците захарта.
Разбийте белтъците на сняг, до степен, в която не могат да паднат при обръщане на купата. Разбийте и жълтъците, до пълното разтваряне на захарта.
В друг съд разбийте сметаната.
За крема: Към захарната смес добавете сметаната, маскарпонето и белтъците. Разбъркайте, но на ръка, не с миксер. За да не позволите на въздуха да излезе и кремът да спадне.
Сложете марсалата в еспресото.
Потапяйте всяка бишкота в еспресото и редете в тава или нисък поднос. Последователността е ред бишкоти, ред крем, ред бишкоти, ред крем.
Сложете в хладилника за известно време да се охлади. Преди сервиране, поръсете с какао (количеството е според вкуса).
Прочетете повече за тънкостите по приготвянето на тирамису.