Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Тирамису

14
Тирамису
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 4.8
(базиран на 12 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    В приготвеното еспресо се разтварят 2 супени лъжици от захарта, а след като изстине, се добавя и половината от виното.  

  • 2

    В отделен съд се разбиват жълтъците и останалата част от захарта, докато станат на пухкав крем.  

  • 3

    Варят се 15-ина минути на водна баня, като постепенно се добавя останалата част от виното. Разбърква се непрекъснато, включително и докато изстива.

       

  • 4

    Маскарпонето се разбива с миксер, към него се добавя изстиналият яйчен крем, след това и течната сметана. Разбърква се много добре.  

  • 5

    В тавичка наредете пласт бишкоти, предварително потопени за кратко в еспресото.  

  • 6

    Покрийте ги с част от приготвения крем.  

  • 7

    Отгоре наредете втори пласт с напоени бишкоти, които покрийте с останалата част от крема.  

  • 8

    Загладената най-горна повърхност покрийте с пресятото през ситна цедка какао.  

  • 9

    Десертът трябва да престои в хладилник поне 4 часа, за да стегне.   

Коментари(14)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
14
Даниела Цочева
25.08.2013 | 17:40
И аз го правя по тази рецепта, ето няколко съвета: -Течната сметана се разбива предварително и се добавя към сместа от маскарпоне и яйчния крем, като се разбърква внимателно с дървена лъжица или щпатула. -За да се охлади по-бързо яйчния крем, тенжерката, в която сте го приготвили на водна баня се поставя в студена вода и се бърка 1-2 мин., докато се охлади. -Ако нямате вино Марсала, може да се замени с ликьор Калуа, или друг с аромат на кафе.
13
Irina Jordanova
11.08.2013 | 19:17
Вино??? Вече ме изгубихте от първия ред....
12
Egami Bullcos
09.05.2013 | 02:48
От тази легенда по-объркано не бях чел до сега ...
11
Violeta
16.04.2013 | 13:49
Много вкусно изглежда,ще пробвам и аз да я приготвя.
10
Отговор на коментар #7 от Maria Ivanova:
То и в тази рецепта има "Маскарпоне" това е първата съставка в рецептата. Аз съм правила нещо подобно ства добре
9
Надя
01.04.2013 | 18:29
Много обичам тирамису,а вече знам и как се прави!
8
Ruzha Manolova
15.02.2013 | 16:23
Отговор на коментар #6 от Кремена Коева:
Отива в напоените бишкоти :)
7
Maria Ivanova
18.01.2013 | 16:11
Аз съм правила Тирамису, но с "Маскарпоне". За мен лично това е вкуса на истинското тирамису. Не бих експериментирала с течна сметана.
6
Кремена Коева
12.01.2013 | 20:25
Не разбрах еспресото с виното къде отива?вероятно ви звучи глупав въпроса...
5
ана
04.01.2013 | 16:19
Отговор на коментар #4 от Maria Ivanova:
Predpolagam, `e da - de da go tyrsq to`no towa?:)
4
Maria Ivanova
17.12.2012 | 13:00
може ли да се ползва и друго вино?
3
Ralitsa Chepanova Markova
09.11.2012 | 16:22
Поздравления за чудесната рецепта! Получи се точно тирамисуто, което обичам!
2
Мисля да запретвам ръкави и да пробвам рецептата . Надявам се да се получи и мъжът ми да остане доволен :)
1
Strahil
29.09.2012 | 11:52
Стана супер.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...