Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта Аморе

6
Торта Аморе
Източник: Пенка
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За блата с миксер се разбиват 100 гр. масло, 1 ч.ч. захар, 5 яйца , 4 с.л какао и 100 грама брашно. Разтопеният с шоколад с ядки се добавя и непрекъснато се разбърква с миксер. Пече се в 170 гр. затоплена фурна около 30 минути.

  • 2

    Като изстине се обръща и се разрязва на две хоризонтално. Тъй като шоколадът е с ядки, в още неопечената смес за блата ядките падат долу. Когато блатът е готов го обръщаме, за да използваме частта с ядките за горния слой на тортата.

  • 3

    Вътрешният крем е шоколадов. 300 гр пудра захар, 100 грама масло (меко), 100 грама натурален шоколад, 2 с.л какао и 2 с.л кафе и 40 гр. прясно мляко се разбиват с миксер, колкото повече, толкова по-пухкав става кремът.

  • 4

    За покриването на тортата правим оцветено захарно тесто. На котлона слагаме 150 мл. вода и към нея добавяме 70 гр. масло и 3 с.л мед. След като маслото се разтопи, сваляме го от котлона и добавяме постепенно 150 гр. брашно. Бъркайте, докато тестото не започне да се отделя от стените. Изчакайте малко да се охлади.

  • 5

    Поръсете плота с 400 гр. пудра захар. Замесете тестото с пудрата захар, трябва да я поеме хубаво и цялата, оцветете с бои в различни цветове с помощта на сладкарски бои, като правите малка дупка в готовото тесто, слагате 2 кафени лъжички боя и започвате да я месите, за да се разнесе навсякъде.

  • 6

    Тестото разделете на 1 голяма топка и 1 една по-малка. Голямата я разточете с предварително поръсена точилка с брашно и с нея покрийте тортата. 

  • 7

    Другата по-малка част направете на розички, като разточите тестото по същия начин и с чаша изрежете кръгчета. С нож разрежете кръгчетата на две. Наредете 4 половинки една застъпана за друга и хванете крайчето на едната и ги навийте, дооформете ги с пръсти. Можете да украсите с течен шоколад.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
zvetanka ivanova
17.04.2013 | 11:52
Много сте се постарали.
5
тихомира илиева
16.04.2013 | 22:18
Хубава торта.
4
poli asenova
16.04.2013 | 22:10
Ще се опитам да е направя.
3
pepi damjnova
15.04.2013 | 21:22
За първи път срещам рецепта с такова количество пудра захар.
2
gabriela gabrielova
15.04.2013 | 21:02
Много добре изглежда тортата.
1
Тортата е страхотна и си личи , че е правена с много любов .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...