Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта "Коко - шоко"

11
Торта "Коко - шоко"
Източник: Веселина Константинова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разбийте яйцата с 1 чаша захар, добавете останалите продукти (какао, олио, сода, 1 1/3 чаша брашно, киселото мляко и бъркайте до получаването на хомогенна смес.

  • 2

    Разделете сместа и изпечете два блата.

  • 3

    В хладко мляко добавете останалите брашно и захар, сложете тенджерата на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти. Преди да свалите тенджерата, добавете жълтъците и отново бъркайте.

  • 4

    Сглобете тортата, като намажете блатовете с крем и поръсите с настъргани орехови ядки. По желание сложете сладко на 2-рия блат.

  • 5

    Гарнирайте с течен шоколад или такъв, който сте стопили на водна баня на котлона. Настържете бял шоколад и поръсете с ядки.

Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
Илияна
08.06.2013 | 20:54
Отговор на коментар #2 от Ваня:
Като си толкова "разбирач" да беше предложила поне една рецепта! Хахахаа
10
elena atanasova
25.04.2013 | 09:08
Струва ми се , че ще е вкусна торта.
9
poli asenova
24.04.2013 | 09:15
Ще пробвам тортата, добре изглежда.
8
zvetanka ivanova
23.04.2013 | 21:35
Отговор на коментар #6 от gabriela gabrielova:
Красиво изглежда иначе.
7
zvetanka ivanova
23.04.2013 | 21:34
Интересна торта.
6
gabriela gabrielova
23.04.2013 | 09:05
Просто някой уточнения трябва да се направят, иначе ми хареса тортата.
5
тихомира илиева
22.04.2013 | 17:08
Има доста пропуски, а трябва да бъде по - ясно.
4
mardik mesttchian
22.04.2013 | 12:50
mai sa propusnati niakolko stapki v prigotvianeto i v kolichestvata
3
kalinka kalinkova
22.04.2013 | 08:24
Ефектно изглежда на снимката тази торта.
2
Ваня
21.04.2013 | 21:34
под всички продукти добавени към разбитите яйца какво да разбираме ???- и шоколада и прясното мляко и всичко написано като продукти ?? Коя захар да добавим към прясното мляко ?? както и кое брашно?? Виждам само 2 чаши захар и 2,5 брашно които ако направим стъпка едно би трябвало вече да са използвани .... Та ако изобщо се пишат рецепти нека бъде направено с малко повече мисъл ,а не да се разчита ,че който прави той си знае . Пише се : продукти за основа ,след това продукти за крем и накрая продукти за украса ,мисля ;)А технологията просто може да се напише "загряваме" вместо слагаме на котлона -ами ако не ми дойде на ум да го включа? Сигурна съм ,че става невероятно вкусно ,ма майка ми има един лаф - и на ла**но да сложиш захар ще е сладко !
1
stefaniika koleva
19.04.2013 | 21:46
Интересно изглежда тортата.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D