Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта "Крем а ля крем"

23
Торта "Крем а ля крем"
Източник: Петя Цанкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавя се пудингът (разбит с прясното мляко), като се бърка внимателно отгоре надолу. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тортена форма. Пече се в предварително загрята фурна до суха клечка.

  • 2

    Кравето масло, шоколадът и брендито се смесват на водна баня. Глазурата се оставя да поизстине малко и с нея се залива тортата. Украсява се с филирани бадеми. Да ви е сладко!

Коментари(23)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
23
Петя Цанкова
19.05.2013 | 03:58
Извинявам се на всички ,но вината за непълната рецепта не е моя !!! Ето ви я цялата и в подробности : ТОРТАТА "КРЕМ А ЛЯ КРЕМ " Необходими продукти: За блата: 6 яйца 6 с.л.захар 2 шоколадови пудинга без варене За крема: 2 п. ванилови пудинги без варене 1 ,5 ч.ч. прясно мляко 4 с.л.захар 250 мл сладкарска сметана За глазурата: 1 п. краве масло (125 гр) 1 шоколад 4 с.л.бренди Начин на приготвяне: 1.Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Прибавя се пудинга като се бърка внимателно отгоре надолу.Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тортена форма. 2.Пече се в предварително загрята фурна до суха клечка.Изпеченият блат се оставя да изстине. 3.Крема се приготвя като ваниловите пудинги се разбиват с пр.мляко,захарта и сметаната. 4.Блата се слага във форма с ринг и се залива с крема.Оставя се да престои няколко часа в хладилника до стягането на крема. 5.Кравето масло ,шоколада и брендито се смесват на водна баня.Глазурата се оставя да поизстине малко и с нея се залива тортата. Украсява се с филирани бадеми. 6.Да ви е сладко!
22
Изпича се само блата с шоколадовия пудинг, а белия се сварява с мялко и захар за заливка. След като поизтине се залива и с глазурата. Правила съм я няколко пъти наистина страхотна торта. Само, че аз отделно разбивам белтъци от желтъци и после постепенно ги смесвам. После слагам шоколадовия пудинг и изпичам. Препоръчвам и леко сиропиране. Вкъщи така я обичаме. Следва заливане с ваниловия пудинг. Като изстине заливате с глазурата. Със сладък и ароматен алкохол става наистина много хубава.
21
Нищо не разбрах от тази рецепта.За всеки цвят ли трябват по 6 яйца или по 3 за белия пудинг и 3 за шоколадовия.Тази сметана къде се слага.Пекат се поотделно или заедно един върху друг изобщо никакво обяснение.Как да я направя според Вас??????????????????????????????????????????????
20
Да и аз не разбрах къде се слага сметаната за глазурата ли се използва?
19
kalinka kalinkova
17.04.2013 | 18:56
Ще се опитам да е приготвя.
18
Отговор на коментар #14 от Radina Antonova:
Всеки човек допуска грешки .Не бъди така строга .
17
Много добре изглежда тази тортичка и мисля да я пробвам .
16
Violeta
17.04.2013 | 12:40
Ще я пробвам задължително!
15
zvetanka ivanova
17.04.2013 | 11:42
Вида й е хубав на тортата.
14
Radina Antonova
17.04.2013 | 09:27
Ами лесна е :) като не се слагат половината продукти поне обяснявайте качествено Къде се слага сметаната??????Един ли е блата??? И 4 пудинга ли се слагат на едно място и ако е така какъв е смисълът два да са бели а другите два шоколадови. Не ми е за първи път на този сайт да има такива грешки.Преди да публикувате четете и вижте дали всичко е написано както трябва.
13
poli asenova
16.04.2013 | 21:50
Ще я пробвам, изкуши ме.
12
тихомира илиева
16.04.2013 | 21:47
Хубава торта.
11
Бела Дона
16.04.2013 | 09:13
Отговор на коментар #9 от Ели Малинова:
Импровизирай :)
10
Бела Дона
16.04.2013 | 09:12
Страхотно предложение :)
9
Ели Малинова
16.04.2013 | 08:47
Не разбрах къде се слага сметаната,и блатовете два ли са-кафяв и бял?
8
gabriela gabrielova
15.04.2013 | 21:13
Рецептата и на мен ми допадна.
7
pepi damjnova
15.04.2013 | 20:42
Отговор на коментар #4 от Violeta:
Личи си, че е вкусна.
6
pepi damjnova
15.04.2013 | 20:42
Страхотно изглежда.
5
Gergana Strateva
15.04.2013 | 20:29
Тортата е супер.....
4
Violeta
15.04.2013 | 17:50
Лесно и вкусно!!!Идеална за мен:)
3
Маргото
15.04.2013 | 16:56
Страхотна е тази рецепта:)
2
Silviq Milenova
15.04.2013 | 16:24
много интересна рецепта и много лесна супер:)
1
ана
15.04.2013 | 14:30
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!