Накиснете от предния ден стафидите в рома. Маслото се разтопява и се добавя захарта, след това пресятото брашно, яйцето, бакпулвера, лимоновата кора. Бърка се и се меси до получаване на хомогенна смес, след това се слага в хладилника за 1 час.
Отделя се 2/3 от тестото и се разточва на кора с дебелина 1,5 см, слага се в подходяща кръгла тавичка, обилно намазана с масло и поръсена с брашно, намазва се с дебел пласт конфитюр, смесен със стафидите, смлените лешници, галетата и лимоновата кора.
Останалото тесто се разточва, нарязва се на ивици и с тях се оформя ромбоидна решетка.Тя може да се намаже с разбито яйце, а тортата се изпича в предварително загрята на 200 С фурна за 35-40мин.