Разделяме тестото на 4 еднакви по размер блата, които леко разточваме само в едната посока.
Печем блатовете на 200 С върху хартия за печене, като преди това сме ги надупчили с вилица, за да не се издуят.
Изрезките също изпичаме, за да ги натрошим и използваме за поръсване на тортата.
800 мл от прясно мляко се слага да заврят, заедно със захарта, ванилията и маслото.
Останалите 200 мл се разбъркват с разбитите яйца и брашното и се добавят на тънка струйка и при непрекъснато бъркане към врящото мляко.
Кремът се оставя малко да се охлади и се сглобява тортата.
Поръсва се с натрошените изрезки, може и със смлени ядки или филирани бадеми.
Преди консумацията престоява задължително минимум 12 часа.
Тортата се реже на триъгълници при поднасянето (или предварително), като се прави асоциация с шапката на Наполеон, на когото е кръстена.