Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта Фереро

Торта Фереро
Източник: Martina Bojilska
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Подготовка на лешници: Ядките се запичат в тиган без мазнина и се оставят, докато се охладят. След това в кърпа и ги разтъркваме добре, за да ги обелим. Отделяме печените лешници на две: 300г и 100г. Слагаме 300 г в блендера и ги смиламе на прах. Останалите 100г трябва да смелим на едро за украсата.  

  • 2

    В голяма купа разбиваме яйцата, после и захарта. Разбъркваме всичко с помощта на миксера. Пресяваме брашното, какаото и бакпулвера и ги добавяме в купата. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Добавяме пудрата от лешници и разбъркваме с шпатула. Изсипваме сместа в покрита с хартия за печене тава и печем в предварително загрята на 180 °С фурна за 40 минути.

  • 3

    След абсолютното изстиване на блата, го режем на две по дебелината, така че да получим два по-тънки блата. Ако пък имате две еднакви тави, може директно да опечете два блата.

  • 4

    За крема: Разтопяваме шоколада на водна баня и добавяме маслото и течния шоколад в него. Разбъркваме, докато кремът стане гладък. Нанасяме един слой от тази шоколадова смес върху първия блат на тортата, а отгоре започваме да разпръскваме натрошени вафли и кокосови стърготини. Отгоре слагаме втория блат, който обилно намазваме с шоколадов крем.

  • 5

    Украсяваме тортата отгоре с цели бонбони, а отстрани с едро натрошените лешници.

  • 6

    Не се облизвайте, а се залавяйте за работа! Това може да бъде и супер десерт за Св. Валентин ... 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...