Бисквитите и бадемите се смилат в блендер. Ако нямате такъв уред, става и на ръка, с помощта на твърда бъркалка. Добавяме и мекото масло, разбъркваме с ръка или друг прибор до получаването на влажни трохи.
Изсипваме в подходящ съд и разстиламе сместта в него, като не натискаме много силно, защото после ще е трудно при рязането. Прибираме във хладилник, като през това време приготвяме белия крем.
Разбиваме сметаната на сняг (300 мл). За да се случи това безпроблемно, разбиването трябва да стане непосредствено след изкарването на сметаната от хладилника.
След това добавяме захарта, като не спираме да бъркаме с миксера. Изсипва се и маскарпонето в сместта и пак се разбърква. Накрая се добавят ванилиите и лимоновата кора за по-богат и плътен аромат и вкус. Прибираме отново във хладилника.
За приготвянето на шоколадовия крем загряваме останалата сметана (200 мл) и когато заври, добавяме шоколада и бъркаме до пълното му разтваряне в сметаната.
Изчакваме да се охлади напълно и заливаме тортата с него.
Прибираме пак във хладилника и оставяме за известно време там, най-добре за едно денонощие.
Преди поднасяне може да се поръси с малко какао или да се украси с плодове по избор.