Загрейте предварително фурната (с вентилатор) на 180 С или 200 С, в зависимост от силата й.
Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. Прибавете обелените и нарязани лук и картофи и ги пържете на умерена температура около 20 минути, до омекване на картофите. Постепенно прибавете чесъна и чушките (изчистени от семките и нарязани на ситно) през последните 5 минути на сотирането.
Прехвърлете в голяма купа, подправете на вкус и оставете сместа да изстине.
Добавете яйцата, лютивия червен пипер и магданоза. Нека престои още 5 минути.
Мушнете тава с тънки стени във фурната, да се затопли за няколко минути. Извадете я и я намазнете. Изсипете яйчената смес и я запечете за 15-20 минути, докато се стегне.
Когато е готово, извадете, охладете, нарежете на квадрати и сервирайте към избраното от вас вино.
Повече за тапас - научете тук.