Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трахана (Пловдивско)

Трахана (Пловдивско)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зеленчуците се сваряват и се претриват през цедка.

  • 2

    Прибавят се брашното, маята, разтворена в малко вода, ситно счукания сусам и сол на вкус.

  • 3

    Замесва се тесто, което се оставя да втасва 1-2 дни.

  • 4

    От него се оформят малки топки, които след като започнат да засъхват, се притриват през гевгир.

  • 5

    Получените зърна се изсушават.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Телешко със сос Чимичури
    20 мин.
  • Ягодово-бананово смути с кисело мляко
    < 10 м.
  • Омлет със спанак, сирене и яйца
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
На какво не можете да устоите през лятото?
"Любовта е жива вода . А влюбеният е душа от огън ! Светът се върти по друг начин , когато огънят обикне водата" "Любов" Елиф Шафак
  • Задушени гъбки с масло и...
  • Друго си е бон филенцето :)
  • Авокадото може да се превърне и в супа :)
  • Много вкусна пържолка с морковчета :)
  • Пастет от патладжан - супер разядка :)
Раят. Адам пита Бог: - Господи, кажи ми, защо направи Ева с такива красиви очи? - За да я обичаш! - А защо я направи с такава...