Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трахана (Пловдивско)

Трахана (Пловдивско)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зеленчуците се сваряват и се претриват през цедка.

  • 2

    Прибавят се брашното, маята, разтворена в малко вода, ситно счукания сусам и сол на вкус.

  • 3

    Замесва се тесто, което се оставя да втасва 1-2 дни.

  • 4

    От него се оформят малки топки, които след като започнат да засъхват, се притриват през гевгир.

  • 5

    Получените зърна се изсушават.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Лесна торта с плодове
    15 мин.
  • Салата с бяла ряпа
    15 мин.
  • Карамелизирани бутчета
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой сезонен зарзават използвате най-често?
Ако мъжът се ръководи не от ума си, а от прищевките на жена си, значи още е влюбен в нея.
  • Лятна мусака с патладжан и...
  • Чеснови хлебчета със сусам :)
  • Поздрав за всички, които обичат месо!
  • Вкусни банички с кайма и варени яйца :)
  • Канелата и ябълките са "родени", за да се слагат заедно в сладкишите :)
Две блондинки си говорят на летището: - Марче, тия самолети как ги отвличат? Виж ги какви са големи! - О, ти си много глупава! Не...