Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трахана (Пловдивско)

Трахана (Пловдивско)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зеленчуците се сваряват и се претриват през цедка.

  • 2

    Прибавят се брашното, маята, разтворена в малко вода, ситно счукания сусам и сол на вкус.

  • 3

    Замесва се тесто, което се оставя да втасва 1-2 дни.

  • 4

    От него се оформят малки топки, които след като започнат да засъхват, се притриват през гевгир.

  • 5

    Получените зърна се изсушават.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зимна плодова салата
    15 мин.
  • Задушена на пара треска
    40 мин.
  • Тапенада
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Празнувате ли Хелоуин?
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Запечена наденичка с домати и сирене :)
  • Поздравяваме ви с тези кокосови топчета :)
  • Десерти с ябълки трябва да се хапват по всяко време, ако питате нас :)
  • Прекрасна орехова торта с крем :)
  • И една свежа салата с гъби и крутони за обяд :)
Една блондинка стои с увиснала глава над печката. Приятелката и я пита: - Муцка, защо стоиш така? А тя отговорила: - Защото...