Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трахана (Пловдивско)

Трахана (Пловдивско)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зеленчуците се сваряват и се претриват през цедка.

  • 2

    Прибавят се брашното, маята, разтворена в малко вода, ситно счукания сусам и сол на вкус.

  • 3

    Замесва се тесто, което се оставя да втасва 1-2 дни.

  • 4

    От него се оформят малки топки, които след като започнат да засъхват, се притриват през гевгир.

  • 5

    Получените зърна се изсушават.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Лесен бананов чипс у дома
    20 мин.
  • Салата с пушено пиле
    15 мин.
  • Гювече в тиган
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Ядете ли фаст фууд?
Най-голямата грешка, която можеш да направиш в живота си, е да се страхуваш да направиш грешка. Елбърт Хъбард
  • Любимата баничка :)
  • Запеканка с бекон и картофки :)
  • Най-вкусната и лесна тортичка!
  • Плодова свежест в хрупкава кошничка :)
  • Парфето, на което не може да устоите!
Чапай и Петка отишли на реката. - Сега, Петка, качи се на това дърво и ако дойдат белите, ми свирни. Аз влизам да се къпя. - Добре....