Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трахана (Пловдивско)

Трахана (Пловдивско)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зеленчуците се сваряват и се претриват през цедка.

  • 2

    Прибавят се брашното, маята, разтворена в малко вода, ситно счукания сусам и сол на вкус.

  • 3

    Замесва се тесто, което се оставя да втасва 1-2 дни.

  • 4

    От него се оформят малки топки, които след като започнат да засъхват, се притриват през гевгир.

  • 5

    Получените зърна се изсушават.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Салата Мексикана (веган)
    < 10 м.
  • Фантазия от кисело мляко и сладко от смокини
    20 мин.
  • Сочни свински пържоли с гарнитура от зеленчуци
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Най-непоносим е за човека покоят, ненарушаван нито от страсти, нито от дела, нито от развлечения, нито от знания. Тогава той...
  • Шоколадовите топчета са вкусни, направени всякак! Заставаме твърдо зад думите си :)
  • Пълнено пилешко месце - блаженство :)
  • Няма нищо по-вкусно от пърженки сутрин на закуска :)
  • Чудесно предястие - брускети с домати, босилек и моцарела :)
  • Пърженки с кашкавал :)
В пътнически самолет някъде по средата на полета стюардесата съобщава: - Уважаеми пътници, моля седнете на местата си и закопчайте...