Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трахана (Пловдивско)

Трахана (Пловдивско)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зеленчуците се сваряват и се претриват през цедка.

  • 2

    Прибавят се брашното, маята, разтворена в малко вода, ситно счукания сусам и сол на вкус.

  • 3

    Замесва се тесто, което се оставя да втасва 1-2 дни.

  • 4

    От него се оформят малки топки, които след като започнат да засъхват, се притриват през гевгир.

  • 5

    Получените зърна се изсушават.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бърза камбала със зеленчуци
    40 мин.
  • Сангрия с бяло вино
    < 10 м.
  • Млечен крем от тиква
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...