Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трахана (Пловдивско)

Трахана (Пловдивско)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зеленчуците се сваряват и се претриват през цедка.

  • 2

    Прибавят се брашното, маята, разтворена в малко вода, ситно счукания сусам и сол на вкус.

  • 3

    Замесва се тесто, което се оставя да втасва 1-2 дни.

  • 4

    От него се оформят малки топки, които след като започнат да засъхват, се притриват през гевгир.

  • 5

    Получените зърна се изсушават.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пица с ананас
    20 мин.
  • Шарена салата II
    15 мин.
  • Кифлички със сирене
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой сезонен зарзават използвате най-често?
"Човек, който не мени мнението си, е задължен да бъде много точен в първата си преценка."
  • Добро утро :)
  • Имамбаялдъ ни е сред любимите летни ястия :)
  • Летни шишчета с гриловано пилешко и тиквички :)
  • Вкусна баничка може да се получи и с пълнеж от марули!
  • Класическата италианска пица има малко, но качествени съставки :)
Влезнала кюстендилска мутра в банката и казала: - Здрасти, искам кредит от 100 лева за срок от една година. - Разбира се, но за...