Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Трахана (Пловдивско)

Трахана (Пловдивско)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Зеленчуците се сваряват и се претриват през цедка.

  • 2

    Прибавят се брашното, маята, разтворена в малко вода, ситно счукания сусам и сол на вкус.

  • 3

    Замесва се тесто, което се оставя да втасва 1-2 дни.

  • 4

    От него се оформят малки топки, които след като започнат да засъхват, се притриват през гевгир.

  • 5

    Получените зърна се изсушават.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Таратор без краставица
    15 мин.
  • Веган бонбони
    15 мин.
  • Картофени цветя с кренвирши
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Кой е любимият ви есенен плод?
"Ако не можеш да накараш едно момиче да се усмихне - не можеш да го накараш да направи нищо!" Мерилин Монро
  • Ето какво си затворихме ние за зимата :)
  • "Близка среща" с любимата пица!
  • Ако сложим малко плодчета в палачинката, става още по-забавно :)
  • Обърнат сладкиш с плодове :)
  • Вкусна баничка с готово тесто и зеленчуци
- Тате, каква е формата на Земята? - Земята, Иванчо, е кръгообразна. Майката обидено: - Можеше като пример да посочиш топката, а не...