Първо пригответе сиропа от 600 милилитра вода и 600 грама захар, които варете до пълното разтваряне на захарта и преди да свалите от котлона добавете 2-3 грама лимонтузу. Оставете да се охлади.
Пригответе пареното тесто като заврите водата с мазнината и солта, прибавяйте брашното при непрекъснато бъркане с дървена лъжица докато не започне да се отлепя от дъното на съда.
Свалете от котлона и започнете да добавяте яйцата едно по едно. След всяко бъркате докато добре го поеме тестото, а то трябва да стане като мека глина или маджун.
Най-лесно е да го напълните в пош и директно да шприцовате толумбичките в силно сгорещено олио (поне 2-3 пръста в съда или във фритюрник).
Вадите ги с решетеста лъжица и директно ги пускате в студения сироп. Трябва да ги оставите хубаво да попият сиропа, ако можете да устоите.