Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Туршия от чушки сиврия

Туршия от чушки сиврия
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3.3
(базиран на 16 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Подберете 10 кг пресни средно големи зелени чушки.

  • 2

    Измийте ги, надупчете ги с вилица на няколко места около дръжките и ги наредете плътно в буркани.

  • 3

    На дъното и най-отгоре поставете целина, магданоз, вишневи листа и хрян.

  • 4

    Залейте чушките със сварена, прецедена и охладена саламура.

  • 5

    Пригответе я от девет литра вода, оцета и солта.

  • 6

    По време на ферментацията, ако е необходимо, долейте саламура от 30 грама сол и 30 милилитра оцет на 1 литър вода.

  • 7

    Ферментацията продължава 10-12 дни.

  • 8

    Готовата туршия съхранявайте в хладни помещения.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D