Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Търделник (трделник) - "чехословашка" баница

7
Търделник (трделник) - "чехословашка" баница
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разбъркайте брашното и пудрата захар в голяма купа. Направете кладенче в средата и сложете натрошената мая. Сложете топло мляко върху маята. Оставете за 10 минути.

  • 2

    Стопете маслото. Сложете жълтъците в купата, разбъркайте с щипка сол. Разбъркайте заедно и направете тесто. Оставете тестото да си почине за 20 минути.

  • 3

    Разделете на еднакви части и ги направете на ленти. Можете да ги оставите за още 20 минути. Всяка лента оформете, като търкаляте с ръце, в цилиндрична форма.

  • 4

    Навийте тестото около дебел шиш, който сте набрашнили предврително и оставете последно за 10 минути тестото.

  • 5

    Разбийте яйцето и намажете търделниците, поръсете добре със захар и натрошени ядки.

  • 6

    Печете до златисто на грила или на огън, ако имате възможност. Трябва да обръщате търделника от всички страни, докато се пече.

  • 7

    След като е готово и е поизстинало малко, махнете от шишовете, нарежете на парчета и поръсете отново с ядки или кокосови стърготини, ако желаете. Или пък с топинг.

  • 8

    А тук научете повече за традиционнната за бивша Чехословакия баница.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
kalinka kalinkova
07.03.2014 | 11:46
Бих пробвала рецептата.
6
ана
06.03.2014 | 17:42
Едва ли ще успеем да го направим като чехите.
5
Maia
06.03.2014 | 17:40
Супер,това трябва да се пробва.
4
Vanessa Apostolova
06.03.2014 | 17:15
Иха! :) това за първи път го виждам обаче задължително ще се опитам да го направя много интересно изглежда.
3
gabriela gabrielova
06.03.2014 | 11:12
Със сигурност ще пробвам рецептата.
2
Майстор - готвач
06.03.2014 | 10:44
Много ми хареса рецептата .
1
тихомира илиева
05.03.2014 | 22:47
Ще я опитам, стана ми много любопитно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...