Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Търновски салам

1
Търновски салам
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3.5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Свинското месо се вари до полусваряване заедно с чесъна, кромида, карамфила и сол, след което се отцежда и се скълцва на дребно заедно с говеждото (овчето) сурово месо

  • 2

    Прибавя се едро счукания черен пипер

  • 3

    Сместа се опитва на сол и се омесва добре

  • 4

    С нея се пълнят червата, като се превързват през 15-20 см с дебел конец

  • 5

    Така приготвеният салам се пуска във вряща вода да ври около 20 минути на тих огън, след което се оставя на сухо и проветриво място

  • 6

    Може и да се опуши на горещ пушек в продължениена 5-6 часа. Поднася се суров, печен, пържен с яйца или без яйца.

Подобни рецепти от форума
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Анелия Петрова
27.11.2012 | 13:52
Много си падам по този вид търновски салам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Рибена супа с праз лук
    20 мин.
  • Дип за бисквитки
    < 10 м.
  • Нещо като Паеля (бърза версия)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...