Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60
Рецепти (3)
Любопитно (320)
съвети
от Мартина Николова | 31 януари 2014 | 12:34
Приготвянето на пухкав бял ориз, не кашкав и залепнал, за основа или гарнитура към друго ястие, е кулинарна задача, която тормози не един и двама кулинари.   Дори и тези, които вече са направили големи стъпки в...
съвети
от Мартина Николова | 07 юни 2014 | 09:00
Светът е луд по този десерт.   Почти няма човек, който да може да устои на вида на шоколадов десерт, с крамалеи ядки отвътре. Може би се досетихте за кой десерт става дума.   Е, няма да се бавим повече, а...
с нож и вилица по света
от Kulinar.bg | 04 октомври 2012 | 22:40
Кувейтската кухня е важна част от културата на Кувейт, но през годините е била силно повлияна от индийската, средиземноморската и персийската кухня. Като цяло кухнята на Кувейт отразява историята на региона, развила се...
с нож и вилица по света
от Мартина Николова | 20 март 2018 | 15:30
"Сладко-кисел" е термин, който се използва за детерминиране на готварски методи и стилове на готвене.   Но може би най-честата асоциация, която правим, когато чуем словосъчетанието е сос, част от китайската...
Речник (21)
от
Най-често се приготвя като към соковете от печеното се прибави брашно или бешамел за сгъстяване като непрекъснато се разбърква, за да не загори
Привилегии и недостатъци на този род готварски съдове
от
Традиционната форма на халуми е полукръгла. Обикновено се прави на големи пити от по 200-270 грама
от
Гарам масала или "люти подправки", буквално преведено. Подправката представлява интересна смесица от вкусове, идваща от Северна Индия. Среща се и в други южноазиатски кухни.   Използва се самостоятелно или в...
Празници (0)
 
Няма намерени резултати, но може да разгледаш всички празници.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1