Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60
Рецепти (3)
Любопитно (17)
новини
от Мартина Николова | 13 май 2013 | 11:50
Милфьой или "Хиляди листа" (буквално преведено) е френски сладкиш. Представлява бутер тесто с яйчен крем и ванилия. Сладкишът е известен още като торта Наполеон. Традиционният Милфьой се състои от три слоя тесто,...
новини
от Милена Димитрова | 12 януари 2014 | 09:00
"Наздраве" със сигурност е една от най-сладките думи, които един човек може да чуе.   Особено петък вечер, след работа, няма нищо по-хубаво от една приятелска компания и нейните гръмогласни, весели...
с нож и вилица по света
от Мартина Николова | 31 юли 2023 | 10:30
Напоследък у нас стана доста популярен един десерт – джалеби. Затова и решихме да ви запознаем с него малко по-отблизо.   Много почитан в Южна и Западна Азия, Северна Африка (с изключение на...
с нож и вилица по света
от Симона Иванова | 11 март 2015 | 13:17
Кускус е тестено изделие, представляващо зрънца с диаметър 1 мм, направени от грис. Произходът му е берберски.   Зрънцата кускус най-често се правят от едро смляна пшеница (грис), а в някои райони - от едро смлян...
Речник (7)
от
Смокинята е непретенциозно и лесно дърво за отглеждане. Издържа на горещини и бедни почви. Обикновената смокиня расте в Средния Изток, цялото Северно и Южно Средиземноморие.   Сладкото плодче на смокинята е...
от
От тези плодове може да се направят и хубаво вино или ракия
от
Шафран е подправка, получена от цветовете на култивиран вид минзухар-шафранов минзухар, който бива наричан на кратко шафран. Оттук и подправката носи същото име.   Изсушените цветове на минзухара се използват в...
от
Овално-цилиндрични, дълги са от 3 до 7 см, а вътрешната им част може да бъде ярко жълта или ярко червена на цвят
Празници (0)
 
Няма намерени резултати, но може да разгледаш всички празници.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1