Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

УАУ! Този трик с яйца ще ви остави без думи!

по статията работи: | 07 октомври 2015 Прочитания: 13926
Няма да повярвате, че това са варени яйца!
УАУ! Този трик с яйца ще ви остави без думи!
Източник: Youtube

Мислим си, че сме видели всичко... Или поне тези с голям кулинарен опит зад гърба си. 

 

И после се появява нещо такова и буквално ни разбърква представите за "всичко". Което си е плюс, защото никога няма да ми омръзне да научаваме нови и нови неща.

 

Може би преувеличаваме малко, но това видео обръща нагоре с краката представите ни за природата и някои процеси, които протичат в нея. 

 

Знаем, че можем да правим какво ли не с яйца. Наскоро ви показахме 10 супер креативни и различни ястия, които се правят само с яйце. Припомнете си първа и втора част.

 

И все пак, що се отнася до яйца, има една абсолютна истина - външната им част е белтък, а вътрешната жълтък. 

 

Когато ги сварим, това личи най-ясно. Когато ги използваме за сладкиш и чупим в купа, виждаме как първо изтича външната част - белтъкът.

 

А представяте ли си, че жълтъкът и белтъкът могат да разменят местата си. Не ни мислете за луди и ние останахме втренчени, когато го видяхме.

 

За да сме напълно убедителни, ще подкрепим твърдението си с видео, което ще видите по-надолу. 

 

Та така, белтъкът и жълтъкът могат да разменят местата си. Ако се загледате в снимката, ще забележите, че външната част на свареното яйце е жълта, а вътрешната - бяла.

 

Преди време ви бяхме показали, че можете да направите златно яйце - тоест, цялото жълто. За целта го слагате в ръкав на блуза, хващате в двата края и въртите ръкавите известно време. От въртенето жълтъкът ще се спука, ще се смеси с белтъка и след като го сварите, цялото яйце ще е жълто.

 

34136

 youtube.com

 

Но настоящият невероятен трик минава отвъд границите на представите ни.

 

За да постигнете този ефект, са ви нужни няколко неща (освен яйца, разбира се).

 

- тиксо

- дамски 3/4 чорап

- фенер

 

Въпреки че прилагаме видео, където да видите как се правят "обърнатите" яйца, накратко ще ви обясним.

 

С тиксото трябва да обвиете цялото яйце. Ако осветите яйцата сега, след като сте го обвили с тиксо, то ще свети жълто.

 

Сложете го в дамски чорап, точно по средата на чорапа. Завържете стегнато възелче в единия край, а в другия, ако не можете да вържете стегнато възелче, помогнете си с помощни материали (телче), за да прикрепите стегнато. 

 

И после идва забавната част - започнете като йо-йо да въртите яйцето във всички възможни посоки. 

 

Как се проверява дали сте готови? Когато светнете с фенерчето, яйцето трябва да е бяло, а не жълто, както в началото.

 

И това е! Сварете яйцата по обичайния начин и като ги обелите ще имате невероятно обърнато яйце! 

 

Наистина не е за вярване как е това е възможно!!! Изненадайте следващия път децата или гостите си. Определено ще ги оставите без думи! 

 

 

 

Рейтинг: 4 / 5 , 161 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...