Обичате ли прясно мляко? Да, ние също.
И обичаме да го ползваме много в кухнята.
Само че често се случва да купим кутия с мляко и да не успеем да го изпием преди да изтече срока му на годност.
А знаете, че млякото е един от най-бързо развалящите се продукти.
Затова се радваме да ви споделим, че има супер лесен трик (ама наистина супер лесен), с който да удължим срока на годност на прясното мляко.
Още при отваряне на бутилката или кутията сложете щипка сол. Припомнете си колко точно е "щипка сол"?
Не се чудете и не подхождайте скептично към този трик. Всъщност солта е възможно най-естественият консервант и дезинфектант.
Така че в използването й няма нищо странно. Солта е отлично средство и за запазването на месото.
Разбира се, много пъти сме ви съветвали да не прекалявате със солта.
Тук обаче няма какво да ви тревожи, тъй като се слага само щипка сол на 1 литър мляко.
photl.com
Ако се притеснявате, че млякото ще стане солено - няма такава опасност. Количеството сол е твърде малко, за да повлияе на вкуса.
Може да прилагате този трик както с калиева, така и с хималайска сол.
Припомнете си още няколко интересни трикчета със солта.