Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Френските макарони - любов от пръв поглед

9
Френските макарони - любов от пръв поглед
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:френска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    За направата на френските макарони се използват така наречените "остарели белтъци", или отделени от жълтъците и оставени да престоят в хладилник, в затворен сух стъклен съд 3-4 дни, а 3-4 часа преди приготвянето са извадени, за да достигнат стайна температура.

  • 2

    Другата особеност е, че е препоръчително, да не кажа задължително, използването на везна, с цел прецизното измерване на продуктите, защото иначе заплахата от провал е твърде голяма.

  • 3

    90 гр белтъци са обикновено от 3 яйца размер L. Разбивате белтъците на сняг и постепенно прибавяте кристалната захар, бъркайки. Прибавете ги към смесените, и то добре, предварително пресети пудра захар, бадемово брашно и боя, и бъркайте със силиконова шпатула, само по посока на часовниковата стрелка, като загребвате, обръщате и размазвате по стените на купата до получаване на лъскава лава.

  • 4

    Напълнете сместа в сладкарски пош и шприцовайте върху хартия за печене (с нея сте застлали тавата), на която сте очертали еднакви кръгчета с диаметър 3 см. Изтръскайте тавата, за да получат така наречената им "поличка". Оставете да съхнат между 20 и 40 минути (че понякога и 50), достатъчно да не полепнат по пръста ви при пипане.

  • 5

    Печете точно 15 минути в предварително загрята на 150 С фурна. Слепете с ганаш, крем, конфитюр или друго по желание.

Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
poli asenova
10.04.2013 | 17:17
Иска ми се да ги пробвам.
8
Маргото
10.04.2013 | 16:56
Отговор на коментар #6 от Anna Vasileva:
И аз и името е много интересно!
7
Radina
10.04.2013 | 15:45
Страшно ми харесаха тези макарони!
6
Anna Vasileva
10.04.2013 | 15:41
е такова чудо не бях виждала!
5
pepi damjnova
10.04.2013 | 14:27
Чудесна идея.
4
Надя
10.04.2013 | 11:44
Страхотна рецепта!
3
ана
10.04.2013 | 09:36
Като целувки.
2
gabriela gabrielova
09.04.2013 | 20:05
Ще пробвам вкусът им.
1
zvetanka ivanova
09.04.2013 | 16:29
Ето за какво ще използвам белтъците.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!