Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Хапнеш нещо, глътнеш нищо! В американски вариант

по статията работи: | 08 април 2013 Прочитания: 4505 5
Маршмелоу са познати като шарени пухкави бонбони
Хапнеш нещо, глътнеш нищо! В американски вариант

Маршмелоу (Marshmallow - англ. ез.) е другото название на лечебната бяла ружа. Още древните египтяни са ползвали корените й при болки в гърлото и възпаления на дихателните пътища, от една страна, и в сладкарството от друга.

 

Традиционната рецепта представлява сок, извлечен от растението, смесен с ядки и мед. Друга версия на сладкарското изделие се прави от стъблото на растението, сварено в захарен сироп. Получената лепкава текстура се оставя да се изсуши и ето, прадедите на днешните Маршмелоу се раждат.

 

В някои държави от Близкия изток ползват корените на растението като ароматизатор за много сладкиши. Маршмелоу са познати като шарени пухкави бонбони, направени от захар, вода, царевичен сироп и желатин.

 

За съжаление, лечебният коренов екстракт вече не е част от продуктовия състав на лакомството. Френските майстор-сладкари първи въвеждат употребата на белтъци или желатин в рецептата, смесени с царевично нишесте, за да получат дъвчащата основа на, така примамливите за всяко дете, лепкави бонбонки.

 

Днес процесът на създаване на въздушните бонбони е изцяло автоматизиран. Съставките се изсипват в тръба, където се смесват, след което биват пресовани. На финала умната машина ги оформя като мек цилиндричен продукт, който се нарязва на малки парченца.

 

Кадър от анимацията

 

В анимационния и много поучителен филм "Лоракс" един от героите се опита да "подкупи" симпатичните жители на вълшебната гора с маршмелоу. И успя, макар и за кратко, тъй като животът на красивите дървета се оказа много по-важен, отколкото човешките приумици. Съветваме ви да пуснете анимацията на своето дете, пък и вие самите можете да й се насладите. Във всеки възрастен живее по едно хлапе, нали?

 

Кадър от анимацията

 

Американците имат традиция, събирайки се около лагерния огън или просто на импровизиран пикник в двора, да пекат маршмелоу, забоден на шишче. Получава се вкусна карамелизирана коричка, а вътрешността остава мека и приятна.

 

Можете да се опитате да направите тези вкусни бонбони вкъщи. Подходящи са, ако искате да направите оригинален подарък. Топлият шоколад, гарниран с няколко бонбона, разтопени в него, е прекрасна изненада за партито на вашето дете.

 

Ако искате да си ги приготвите, можете да прочетете рецептата тук. Припомнете си и интересната история на марципана.

 

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Anna Vasileva
09.04.2013 | 15:30
Много гадни бонбони!
4
Маргото
09.04.2013 | 14:24
Мнооого сладко!
3
Violeta
09.04.2013 | 11:18
Много сладурански картинки...:)лакоми мечета:)))
2
Mihaela Angelova
08.04.2013 | 15:50
ххихи супер
1
Майстор - готвач
08.04.2013 | 15:08
Интересна рецепта искам да си я приготвя.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
  • Испанска салата от цикория и пиперки
    20 мин.
  • Сандвичи с тофу
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусната спаначена пита!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...