Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Хитри заместители на популярни продукти в рецептите

по статията работи: | 14 декември 2017 Прочитания: 2624 3
Изпробвани трикове
Хитри заместители на популярни продукти в рецептите
Източник: Thinkstock / Guliver

Понякога може да ви се случи да забравите за купите съставка от рецептата, с която мислите да се захванете. Понякога магазинът, от който пазарувате, може да не предлага екзотични неща.

 

Или пък трябва да се избягват определени храни. Понякога не искате да купувате цял буркан/опаковка само за една лъжичка, която ви е необходима. Понякога магазинът е прекалено далеч. Причини - колкото щете. А как да постъпите?

 

Възползвайте се от тези рецепти за заместители на съставки от вашите рецепти:

Бахар: За да заместите една чаена лъжичка смесете, 1/2 чаена лъжичка канела, 1/4 чаена лъжичка джинджифил, 1/2 чаена лъжичка смлян карамфил.

Бадемова паста: За да заместите една чаша, поставете препълнена чаша цели или нарязани бадеми (белени или не) с една супена лъжица бяла захар в кухненски я робот (или блендера) и пасирайте, докато не се смелят фино.

Бакпулвер: За да получите една чаена лъжичка, използвайте 1/4 чаена лъжичка сода за хляб с 1/2 чаена лъжичка калиев бикарбонат и 1/4 чаена лъжичка царевично нишесте.

Сода за хляб: Ако в рецептата пише 1/2 чаена лъжичка, използвайте 2 чаени лъжички от рецептата за бакпулвер с двойно действие

Балсамов оцет: Смесете 1 супена лъжица ябълков или винен оцет с 1/2 чаена лъжичка захар; или смесете 1 супена лъжица ябълков сайдър или червено вино с 1 чаена лъжичка сок от сливи.

Галета: Използвайте еквивалентно количество натрошен корнфлейкс или картофен чипс; за безглутенова алтернатива използвате натрошени оризови крекери. Можете също така да използвате овесени ядки.



Бульон: Можете спокойно да заместите всеки вид бульон с друг вид; можете също да разредите 1 супена лъжица соев сос в 1 чаша гореща вода.

Бира: Използвайте еквивалентно количество безалкохолна бира; или използвайте растителен или пилешки бульон.

Масло: Маслото е трудно за печене, ако текстурата зависи от смесване на масло и вода. В такъв случай можете да използвате еквивалентно количество маргарин. За печива, като сладкиши, бисквити и т.н., можете да използвате плодово пюре, пюре от банани, плодов сок или комбинация от тях.

 

Очаквайте продължение...

Рейтинг: 4 / 5 , 293 гласa
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
работната пчела
14.04.2014 | 17:07
това вече беше полезно инфо! :)
2
Silviq Milenova
14.04.2014 | 17:01
много хитро и вкусно :)
1
Desislava Stoyanova
14.04.2014 | 16:55
добри идеи браво мерси :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!