Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Хлебчета със сирене и босилково песто

15
Хлебчета със сирене и босилково песто
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купичка размийте маята с топла вода. Добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа настрани.

  • 2

    Щом шупне, смесете маята с киселото мляко на стайна температура.

  • 3

    Междувременно пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче. Изсипете шупналата мая с киселото мляко и добавете разстопеното масло.

  • 4

    Започнете да замесвате еластично тесто. Сложете го да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрита с кърпа или домакинско фолио.

  • 5

    Пасирайте босилека с малко зехтин. В купичка с ръце натрошете сиренето.

  • 6

    Премесете тесто отново. Разделете го на две части. Разточете и двете топки на тънки пластове с дебелина около 0.5 см.

  • 7

    Намажете с босилковото песто, поръсете със сирене и завийте на руло.Прехвърлете рулото в тава, покрита с хартия за печене. С остър нож нарежете рулото на малки триъгълници.

  • 8

    Намажете ги с жълтък и малко зехтин. Оставете ги 10-15 минути в тава да втасат.

  • 9

    Загрейте фурната до 200С. Поставете тавата на долен реотан и печете до златисто.

  • 10

    Извадете от фурната, напръскайте с малко водичка, поставете ги в друг съд и завийте добре с домакинска кърпа. Оставете ги да омекнат 10-15 минути преди сервиране.

продукти
Коментари(15)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
15
Благодаря момичета:)
14
кати
06.02.2014 | 17:57
Приказни са и много ми се доядоха.
13
Monika
06.02.2014 | 14:50
много ми харсват как изглеждат
12
Отговор на коментар #10 от Марианна Калинкова:
Ами заслужи си комплиментите :) супер изглежда :)
11
Много вкусно ... много
10
Благодаря ви много, дами!
9
pepi damjnova
06.02.2014 | 09:06
Ако знаете само как ме изкушават.
8
kalinka kalinkova
05.02.2014 | 21:32
Отговор на коментар #7 от stefaniika koleva:
И аз ще се възползвам от рецептата.
7
stefaniika koleva
05.02.2014 | 09:22
Страхотно са се получили. Ще ги пробвам и аз.
6
тихомира илиева
04.02.2014 | 21:44
О, колко вкусно изглеждат.
5
Отговор на коментар #4 от Margaritka:
Относно изрязването на триъгълниците ли става въпрос?:) И пак забравих да добавя, че съм ги поръсила с микс от семена мак и сусам:)! Благодаря, че ме подсетихте:)
4
Margaritka
04.02.2014 | 17:16
а ако бяхте помогнали и с оформлението щеше да е супер ;)
3
Отговор на коментар #2 от gabriela gabrielova:
Напиши после, моля, как ти се получиха:)
2
gabriela gabrielova
04.02.2014 | 15:19
Съблазниха ме и ще ги приготвя на момента.
1
Орнела Мути
04.02.2014 | 11:29
Вкусни ми се виждат
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!