Докато прадедите ни не са знаели какво представляват лекарствата, днес ние бързаме да тичаме до аптеката за всяка малка болежка.
Само че лекарствата не винаги са най-добрата алтернатива. Както неведнъж сме казвали, помагайки на едно, те най-често вредят на друго.
Ако се замислим как предни няколко века са се справяли с главоболието и високата температура, ще осъзнаем, че не винаги решението е в аптеката.
Ще ви предложим няколко природни лечения за най-срещаните болежки. И под природни имаме предвид - само с хранителни продукти. И то неща, които винаги имате под ръка в кухнята.
Боб за главоболие
Това средство е подходящо за главоболие, причинено от настинка. Ако настинката е твърде силна, болката в главата несъмнено ще е на лице.
За да се справите с нея, сварете малко боб и чесън, докато омекнат. Пасирайте и добавете лимонов сок. С тази паста намажете слепоочията. Това трябва да облекчи доста бързо главоболието.
Припомнете си още подходящи и неподходящи храни за всяка болест.
Магданоз и босилек за суха кашлица
Тези две подправки са незаменим лек срещу сухата кашлица.
Можете да си сварите чай от босилек и да го пиете охладен през целия ден. Това ще облекчи и омекоти кашлицата.
Другата алтернатива е да нарежете ситно корен от магданоз и да го оставите да кипне заедно с чаша бяло вино. Пие се горещо няколко пъти в деня.
Люта чушка за температура
Лютото ни кара да се потим, а това е чудесен начин тялото да се охлади. Без значение какви точно са лютите чушки, ще свършат работа.
Канела и риган убиват бактерии
Те не позволяват на бактериите да се размножават. Ако консумирате редовно, ще повишат имунната система и тялото ви ще се бори по-лесно с бактериите.
* Ако добавите риган или канела в каймата, това доказано ще предотврати развитието на бактерии в месото.
Вижте още как да си направите масло от риган и да го приемате вместо антибиотици.