За да сме изцяло здрави, трябва да се храним правилно. И е хубаво да се грижим за всяка своя част (и частица) от своя организъм. През зимата особено важни са ставите – държат ни здраво стъпили върху леда.
Досещате се – и за тяхното „здраве“ трябва да се погрижим. А това може да стане благодарение на включването на някои определени продукти в менюто, разкрити на страниците на в. „Комсомолская правда“.
На първо място попадат желираните продукти. Те помагат на хрущялната тъкан да запази своята еластичност.
Следват ги чушките и червения пипер, чиито полезни съставки витализират малките кръвоносни съдове, които от своя страна отговарят за хрущялите.
Присъствието на свръхполезния чесън едва ли е изненадващо. Той съдържа фитонциди, които имат противовъзпалителен ефект.
Авокадото пък съдържа масла, които пречат на изтъняването на хрущялния слой. Също толкова зелените спанак и магданоз са богат витамин К, който регенерира тъканите.
Козето сирене и извара пък са безкраен извор на калций.
И на последно място учените поставят вишната, която „извежда“ солите от организма.