Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Хрупкави житни бургери

Хрупкави житни бургери
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В тенджера със студена вода (3 ч.ч.) сложете пшеницата, солта, мащерката, пресования чесън и ситно нарязания лук. Оставете да заври, после намалете температурата, покрийте и гответе 45 минути.  

  • 2

    Отцедете пшеницата и оставете 10 минути в цедката. 

  • 3

    После прехвърлете в купа. Добавете ситно нарязана чушка, черен пипер и настърган пармезан. Добавете яйцето и лютия пипер и разбъркайте много добре. 

  • 4

    Оставете сместа да се охлади до стайна температура, после покрийте с фолио и приберете във фризера за поне 30 минути. 

  • 5

    После пържете в загрято олио, като загребвате от сместа с помощта на лъжица за сладолед или обикновена лъжица. Когато прехвърлите сместа в тигана, леко я притиснете с шпатула, за да станат по-тънки (но не много тънки). 

  • 6

    Когато се запържат много добре от долната страна (около 5) минути, обърнете с шпатула и изпържете и от другата страна. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Запечено сирене с мед и орехи
    15 мин.
  • Традиционен крем сабайон
    15 мин.
  • Сьомга с доматен сос във фолио
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...