Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Хрупкав ориз по персийски

Хрупкав ориз по персийски
Източник: Pinterest/dailywaffle.com
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:иранска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Накиснете ориза в 2 ч.ч. вода и 2 с.л. сол за 2 часа.

  • 2

    В тенджера добавете ориза, 2 ч.ч. вода и 1 с.л. олио. Оставете да заври и варете в продължение на 5 минути.

  • 3

    Загрейте тиган с незалепващо покритие и добавете маслото, останалото олио (2 с.л.), 1 с.л. сол, киселото мляко, куркумата и шафрана и размесете съставките. Прибавете 1 ч.ч. от ориза и разбъркайте с подправките, докато се смеси добре. Разпределете го по дъното на тигана (това ще е хрупкавият слой) и гответе 5-6 минути на силен огън. 

  • 4

    След това добавете останалия ориз, като внимавате да не нарушите долния слой. Леко го надупчете с лъжица и напръскайте с 3-4 с.л. вода, като пак внимавате да не нарушите долния слой.

  • 5

    Покрийте тигана с фолио и му сложете капак. Оставете да се готви така на бавен огън около 40 минути.

  • 6

    Когато оризът е готов, го обърнете в голяма чиния и сервирайте. 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Запечен боб с наденица
    30 мин.
  • Пияни круши II
    20 мин.
  • Супер засищаща салата
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...