Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Чеснови билкови хлебчета Гъбки

8
Чеснови билкови хлебчета Гъбки
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 1 с.л. от брашното, оставя се да шупне.

  • 2

    Брашното се пресява два пъти, прави се кладенче и се слага яйцето, 50 мл от зехтина, сол, оцет и сметаната.

  • 3

    Когато маята шупне се прибавя към брашното постепено, като всичко се омесва до получаване на меко гладко тесто.

  • 4

    Оставя се на топло, покрито с влажна кърпа за 40 мин да втаса и удвои обема си.

  • 5

    В купичка се слага останалия зехтин с ригана, розмарин ,мащерката и счукания чесън, всичко се разбърква.

  • 6

    Форма за мъфини се намазнява и втасалото тесто се разделя на 12 еднакви части. Оформят се 12 топчета.

  • 7

    Всяко топче се разтегля с ръце на кора, намазва се с 1 с.л. от овкусения зехтин и отново се оформя като топка, като се слага в отделенията на формата. Така се процедира с всички 12 топчета.

  • 8

    Намазва се всяко с разбит жълтък и се посипват със мак и сусам. Оставят се да втасат още 20 мин и се печът на 160 С 50 мин.

  • 9

    След изпичане ароматните хлебчета, добили форма на гъбки, се консумират топли. Добър апетит :)

продукти
Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
pepi damjnova
14.02.2014 | 08:27
Много добре са се получили.
7
elena atanasova
13.02.2014 | 19:36
Много вкусни стават.
6
stefaniika koleva
13.02.2014 | 09:53
Ще ги пробвам хлебчетата.
5
poli asenova
12.02.2014 | 20:22
Ще трябва да ги пробвам.
4
Сия Рибагина
12.02.2014 | 17:44
Отговор на коментар #1 от Anna Vasileva:
Благодаря,и бяха мн вкусни:)
3
Сия Рибагина
12.02.2014 | 17:43
Отговор на коментар #2 от Margaritka:
форма за мъфини използвах 12-ка
2
Margaritka
12.02.2014 | 16:09
и каква форма се ползва?
1
Anna Vasileva
12.02.2014 | 15:45
много добре изглежда ;)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...