Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Чеснови претцели с масло и морска сол

по статията работи: | 12 септември 2014 Прочитания: 2051
Една прекрасна рецепта :)
Чеснови претцели с масло и морска сол
Източник: www.hungryandconfused.com

Едни от най-вкусните кифлички, които можете да си направите са именно тези с чесън и масло.

 

Не трябва да се притеснявате да опитвате рецепти с мая. Просто е добре да спазвате времето за втасване, за да няма "избухнали" ситуации.

 

Работата с прясна мая не е толкова трудно, просто трябва малко практика.

 

Казваме го, тъй има доста начинаещи домакини, които се притесняват и предпочитат готови теста.

 

А няма по-добро от домашно приготвеното тесто. И така нека преминем към рецептата.

 

За тестото:

 

600 г брашно тип 500

 

1 ч.л. активна мая

 

2 с.л. кафява захар

 

1 ч.л. сол

 

1 с.л. зехтин

 

375 мл топла вода

 

морска сол за поръсване

 

За содения разтвор:

 

1 литър вода

 

75 сода за хляб

 

За чесновото масло:

 

2 големи скилидки чесън

 

3 с.л. масло, стопено

 

Инструкции за направа на претцелите:

 

Смесете брашното, маята, захарта и солта в голяма купа за статичен миксер. Ако нямате, става и с ръчен, но ви е необходима приставка за тесто.

 

В мерителна кана сложете топлата вода и зехтина.

 

Направете кладенче в средата на брашнената смес и бавно изсипете водата. Превръща се в меко тесто на този етап. Тестото не трябва да лепи.

 

Месете за 10 минути с миксера. Намазнете голяма купа и сложете там тестото и леко намазнете и него. Покрийте и оставете на топло място за 1 час да втаса. Когато удвои количеството си, загрейте фурната на 200 С. Покрийте тава за печене с хартия.

 

Сложете тестото на набрашнена повърхност и месете за няколко минути. Това се прави с цел да се изкара последният въздух, останал в него.

 

Разделете тестото на 12 равни части (можете да направите повече или по-малко в зависимост от големината на претцелите, които искате да направите). Оставете ги настрана и започнете да оформяте едно по едно.

 

Вземете една топка и я оформете като тънко въже (молив). Направете характерната форма на претцел. Оформете всички топки. Оставете ги да втасат за още 10 минути при готово положение.


Сварете водата и сложете содата. С помощта на шпатула пускайте всеки претцел за 5 секунди във водата. Извадете, отцедете и сложете обратно в тавата.


Поръсете с едра морска сол и печете за 8-10 минути, или до златисто.


Накрая печете чесъна за 5 минути, докато омекне. Обелете, смачкайте и разбъркайте с маслото. Намажете претцелите с тази смес, докато са още топли. Сервирайте веднага :)


Снимка: www.hungryandconfused.com

 

Рейтинг: 4 / 5 , 163 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...