Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Чурос - невероятните испански понички

по статията работи: | 05 февруари 2015 Прочитания: 8464
Които трябва да опитате :)
Чурос - невероятните испански понички
Източник: Youtube

Познавате ли някой, който да не обича понички? Във всичките им разновидности са супер вкусни. Мислим, че всички гласуваме с две ръце за това.

 

Опитвали сме доста от техните варианти, но днес попаднахме на испанските понички "чурос".

 

От вида им вече сте се убедили, че са много апетитни. Представете си какъв фурор ще предизвикат, ако още утре сутрин ги поднесете на закуска.

 

В Испания поничките са по-известни като "бърза храна". Можете да си вземете една порция и да я хапнете набързо, ако почувствате внезапен глад.

 

Или пък, ако просто сте на почивка някъде в прекрасната Испания, ви съветваме да не си тръгвате, без да сте ги опитали.

 

Но, докато планирате екскурзията в Испания, нека споделим с вас една много вкусна рецепта за чурос, за да можете да си ги приготвите у дома в най-скоро време.

 

Необходими продукти:

 

350 мл вода

 

325 г брашно тип 500

 

1 ч.л. бакпулвер

 

55 г обезсолено масло

 

1 ч.л. екстракт от ванилия

 

200 г черен шоколад

 

150 мл сметана

 

1 с.л. кленов сироп или мед

 

2 с.л. прясно мляко

 

125 г захар

 

1 с.л. канела

 

1 л олио за пържене

 

Начин на приготвяне на испанските понички чурос: 

 

Сложете във врящата вода ванилията и маслото. Разбъркайте добре, за да се разтворят.

 

Пресейте брашното заедно с бакпулвера. След това добавете водата с маслото при брашното и направете тесто. Оставете да се охлади добре. 

 

*Ако тестото се сгъсти прекалено, добавете малко вода и обратно – ако е течно, малко брашно.

 

Направете канелена захар, като смесите захарта и канелата в пликче и го разклатите добре. Така се смесва най-сигурно. Внимавайте да не се отвори пликчето и да посипете кухнята със захар.

 

Дойде време и за сиропа. В купа сложете шоколада, млякото и сиропа (меда). Залейте с топла сметана и разбъркайте.

 

Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера. Трябва да е много добре загрято, за да могат да се изпържат чуросите правилно.

 

Използвайте шприц с широка приставка за тесто. Платнен пош също ще свърши работа. Изберете най-удобното за вас. Тестото ще се проточи, затова използвайте кухненска ножица, за да отрежете всяко парче в желаната дължина.

 

Изваждайте готовите чурос върху кухненска хартия. След като се охладят, така че да можете да ги хванете, ги прехвърляйте в плика със захарта и ги оваляйте.

 

Сложете шоколадовия сос в купичка и топкайте чуросите в него.

 

Повярвайте ни, това е една прекрасна рецепта. 

 

Ако не сме били напълно ясни, погледнете и видеото :) 

Рейтинг: 3 / 5 , 2 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!